Tor-Arne Rønning, Kåre Ryen og Trond Kneppen i Always Late AS begynner å få mange konserter bak seg som arrangører nå. Nå er de klare igjen, og denne gangen har de booket Gamle Polare til å spille i Kommunelokalet i Våler fredag 18. oktober. Med er Ingvar Karlsson som var med i Sven-Ingvars fra starten i 1956.

- Den første plateinnspillingen var i 1960, og det var på 1960-tallet Ingvar Karlsson sist spilte i Kommunelokalet i Våler. Nå er han og resten av kara i Gamle Polare klare for å komme tilbake til det samme lokalet for å spille, sier Tor-Arne Rønning.

Historisk lokale

I høst ble Kommunelokalet i Våler smykket med Olavsrosa. Det betyr vern gjennom bruk, og ekstra stas er det å kunne fylle lokalet med slike artister som Always Late har gjort nå.

- Ingvar var med i Sven-Ingvars til 2010, og er den eneste gjenlevende fra originalbesetningen. I tillegg til å spille gamle Sven-Ingvars låter vil de fortelle historier mellom låtene, og vi håper på fullsatt sal på denne konserten, sier Rønning.

Det betyr 170 personer. Så langt er det forhåndssolgt langt under halvparten.

- 8. oktober var det solgt rundt 50 til 60 billetter, og vi håper salget løfter seg før konsertdagen. Karene i Gamle Polare vil gjerne spille på mindre scener, og Kommunelokalet er perfekt arena. Både i størrelse og ikke minst historisk, sier Rønning.

Gleder seg nå

Kåre Ryen gleder seg stort til å høre Karlsson og resten av musikerne i Kommunelokalet denne fredagen, og håper mange andre fra nærområdet gjør det samme.

- Ingvar er oppegående og sprek til å være i 1980-årene. Han er i storform, står på og jobber for fult. Det er en god musiker selv om han har oppnådd en høy alder. Resten av karene er også godt voksne, og leverer virkelig varene. Så dette bør folk få med seg, sier Ryen.

Billettsalget er for lengst i gang, og billetter kan kjøpes hos Circle K på Flisa, Kulturkontoret i Våler og av karene i Always Late AS.