• SELGER ANNONSER: Gjennom firmaet Anita Lindberg AS selger Fredrik Gottenborg Larsen og Anita Lindberg annonser for seks ulike fagbladet på dagtid. På kveldstid jobber Anita med kurs og coaching.

Egentlig driver Anita Lindberg med annonsesalg gjennom firmaet sitt Anita Lindberg AS. Med på laget som annonseselger har hun også Fredrik Gottenborg Larsen. Men fra 1. februar i år ble bedriften todelt. Anita har nemlig tatt et 13 måneders coachingprogram hos Proctor Gallagher og coachingutdannelse hos Leadership by heart. Etter nyttår starter hun på mastercoach utdannelse hos Leadership by heart, og 2 år hos Proctor Gallagher Consultant.

- I firmaet jobber vi med annonsesalg fra klokka 08.00 til 16.00, og på kveldstid jobber jeg med kurs og coaching. Jeg har laget et nettbasert kurs som heter «du er unik», og lanserer snart en egen julekalender. Det handler om hvordan vi styrer tankesettet vårt, og hvordan vi kan utvikle oss som mennesker, sier Lindberg.

- Vi går på autopilot

Hun vet at 95 til 99 prosent av det vi mennesker gjør gjøres på autopilot, og at personligheten vår formes fra vi er 0 til 6 år. Å endre seg som menneske krever mye da vi går i samme spor.

- Hvis tanken vår er det som former fremtiden vår, og minst 90 prosent av tankene er fortid, blir ikke fremtiden annerledes. Det tar mellom 66 og 365 dager å endre en vane, og du trenger verktøy for at ikke vanen skal dukke opp igjen. Det hjelper ikke å slanke seg ti kilo om du ikke endrer tankesettet. Da veier du plutselig like mye igjen, sier Lindberg.

Samtidig som hun har tatt utdannelsen som coach har hun selv endret tankesett, og begynt å leve et annerledes liv. Anita har gått ned 20 kilo, slutta å røyke, snudd om virksomheten sin og endret sin egen hverdag. En periode på tre til fire år hadde Lindberg en klump i magen og hadde angst. Humøret var også vanskelig å kontrollere. Det var da hun bestemte seg for å endre livsstil.

- Nå føler jeg meg helt fantastisk. Dukker det opp situasjoner som er uheldige for meg, har jeg selv verktøyet til å håndtere det, smiler Lindberg.

Nasjonalt marked

Hun innrømmer at Solør er et vanskelig marked å drive kurs og coaching i. Solungene er gjerne skeptiske til slike nye ting. Men markedet til Anita er nasjonalt, og hun har mange fornøyde brukere allerede. Blant annet Fredrik Gottenborg Larsen som jobber i bedriften hennes.

- Anita har hjulpet meg å endre tankesettet mitt. Før hadde jeg enorm flyskrekk, og kom meg aldri ut av et fly uten å være gjennomsvett og langt fra edru. Ved å endre tankesettet har jeg en helt annen tilnærming til å fly nå enn tidligere, sier Fredrik.

Selvtilliten er definitivt på plass for Lindberg, og hun har satt seg klare mål for hva hun vil. Nå håper hun at flere, også lokalt, vil ta i mot hjelp fra henne for å ta seg videre i livet.

- Målet mitt er å bli landets beste coach, og å forandre verden til et bedre sted. Nå håper jeg mange blir nysgjerrige på julekalenderen jeg har satt sammen, og at de kan bli med meg å få et fantastisk 2020 ved å ta den i bruk, smiler Lindberg.