30. oktober takket Arne Moseng av som kantor i Våler etter 41 år. Den nye kantoren heter Andrey Mirgorodskiy, er 38 år, og kommer fra Krasnodar ved Svartehavet i Russland. 

Til tross for at den nye kantoren kun har bodd i Norge i seks år prater han imponerende bra norsk, og så lenge de verste dialektfrasene legges til side har ingen problemer med å forstå hverken hva som blir sunget eller sagt.

- Språket har jeg lært fort. Det må jeg nesten for å kommunisere. Selvsagt kunne jeg ha brukt engelsk, men for meg er det naturlig å lære norsk da jeg skal jobbe her, sier Mirgorodskiy.

Den første arbeidsuken synes han har vært veldig spennende, og han ble kjent med alle kirkene i Våler i forbindelse med allehelgensgudstjenestene.

- Kirkene er helt unike, og jeg er veldig glad for å være her. De tre kirkene har en helt unik atmosfære, og jeg begynner å gjøre meg kjent med tradisjonene her i Våler, sier Mirgorodskiy.

Bor i Våler sentrum

Selv bor han i Våler sentrum, men for tiden har han hverken bil eller førerkort. Det har han planer om å gjøre noe med.

- Forbindelsen til Oslo med buss er veldig bra, men det er klart jeg får bruk for bil i denne jobben. Så det er noe jeg må i gang med raskt, sier Mirgorodskiy.

Mirgorodskiy har 5-årig utdannelse fra Gnesins Musikkakademi i Moskva, og har fullført 4 år kandidatstudium i Kirkemusikk ved Høyskolen i Oslo. Opprinnelig var planen hans å reise tilbake til Russland etter endt studie, men dette har endret seg nå.

- Jeg ble utrolig glad da jeg fikk jobben, og vil veldig gjerne bli her. Jeg har blitt godt tatt i mot av alle, og gleder meg til å bli enda bedre kjent med Våler og kulturen her, smiler Mirgorodskiy.