• UVENTET: Ettersom Ben-Philip ikke hadde planlagt å kjøre 2. runde i RallyX Nordic i Arvika, hadde han heller ikke sett for seg å havne på pallen.

Egentlig hadde ikke Ben-Philip Gundersen og teamet tenkt å kjøre den 2. runden i RallyX Nordic i Arvika i helga, og derfor hadde han heller ikke de store ambisjonene i forhold til løpet.

- Ettersom vi hadde mulighet valgte vi å kjøre. Mest for å få kjøretrening. Dette er en bane det har blitt kjørt på i mange år, og kan vel kalles en legendarisk bane innen rallycross. En skikkelig rallycrossbane med gruspartier, og veldig teknisk vanskelig å kjøre. Selv har jeg aldri kjørt på banen, heller ikke vært å sett på, så forventningene før helgen var ikke skyhøye, sier Gundersen.

Krevende bane

Etter noen runder til fots for å bli kjent med banen, var det klart for trening lørdag ettermiddag. Banen var like krevende som det så ut for, og Gundersen slet litt med tempoet på første treningspass.

- Første turen utpå banen endte med en 9.-tid. Mekanikerne gjorde noen finjusteringer på bilen, og allerede på neste trening begynte ting å fungere bedre, og vi fikk en 6.-tid, sier Gundersen.

Søndag morgen fikk Gundersen en 5.-tid på warm-up. I Q1 på søndag kom han inn som nummer 2 i heatet, og det ble en 4.-tid i omgangen, noe Gundersen var veldig fornøyd med. I Q2 kom han også inn som nummer 2 i heatet, men denne gangen fikk de en overraskende 2.-tid.

- Nå begynte det virkelig å bli bra. I Q3 hadde vi en litt dårligere start, men en god manøver i første sving gjorde at vi kom ut som nummer 2. Da var det bare å henge på, og med et godt jokervalg som ble gjort av spotteren min Tony Sormbroen klarte vi å avansere og vant heatet. Men ettersom det ble litt knuffing i første sving holdt ikke tiden til beste tid, men en godt og vel innafor 2.-tid bare noen tideler bak bestetiden, sier Gundersen.

NR. to etter innledendE

Etter alle innledende omganger lå Gundersen som nummer to totalt. Dermed hadde depoleposition i semi-finalen. I Semi-finalen tok Gundersen starten og kjørte kontrollert i ledelse fra start til mål og var nå klare for 2. spor i finalen. 

- I finalen hadde vi igjen en god start, men ikke god nok til at vi kunne gå rett i kommando. Vi ble liggende som nummer 2. Vi kjørte oss stadig innpå lederen og var hakk i hæl før vi tok jokeren på 4 og nest siste runde. Men en sjåførfeil på siste runde gjorde at bilen driftet ut og kom borti en sandfelle. Dette tok for mye tid, og vi klarte dermed ikke å komme i mål før Belgiske Guillame De Ridder, sier Gundersen.

Han er meget fornøyd med en andreplass i et løp han ikke hadde tenkt å kjøre. I den nordiske serien ligger også Ben-Philip nå som nummer to totalt.

- Her var det mye positivt å ta med seg til VM-runden og 3. runde i RX2-serien som går allerede førstkommende helg på Låkebanen i Hell. Dette blir en folkefest og vi oppfordrer alle som har mulighet å ta seg en tur for å oppleve fart, moro og garantert god stemning, sier Gundersen.