Andreas Smedplass har lenge vært et lokalt stortalentet, og nå er han også tatt ut til å representere Norge G18 i en turnering i Portugal.

- Det er moro å bli tatt ut til landslaget selvfølgelig. Det har jo vært en drøm å spille med flagget på brystet helt siden jeg var liten! Jeg er veldig glad for at jeg har fått muligheten på landslagsnivå, så skal jeg ta den så får vi se om det blir flere samlinger, sier Andreas Smedplass.

G18-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen  har tatt ut troppen til turneringen Lisbon International. Grunnet U20-VM fungerer Rolf Teigen som hovedtrener under tiltaket.

- Ved veldig god hjelp fra trenerteamet på Norge G18 har jeg og vi de tre siste månedene klart å kombinere forberedelsene inn mot U20-VM, som har vært vektlagt klart mest for min del, med å finsikte kandidater til denne G18-troppen inn mot det jeg ser på som et lite «mini-VM» nede i Lisboa nå i juni. I tillegg til en ny kamp mot vertslandet Portugal, som vi også møtte i februar, venter kamper mot USA og Japan på oss på denne samlinga. Vi føler vi har plukket ut en sterk tropp som vi kommer til å utfordre på å vise både samhold og ikke minst råskap i møte med det som faktisk er tre andre VM-nasjoner her i U20-VM i Polen, og fire nasjoner som alle har muligheten til å kvalifisere seg for det neste U20-VM som går i 2021, sier Johansen til fotball.no

Smedplass er én av to debutanter 

- Veien dit er ganske så tøff, og det samme er konkurransesituasjonen i denne årgangen også for tiden. I denne troppen har vi blant annet to landslagsdebutanter i Andreas Smedplass, som har stått flere overbevisende kamper i OBOS-ligaen, og Sturla Ottesen, som spiller fast for Kjelsås som leder sin 2.divisjonsavdeling for øyeblikket. Sivert Mannsverk og Fredrik Oppegård er to spennende 2002-spillere som får prøve seg sammen med oss denne gangen, i tillegg til at vi i denne troppen har flere spillere som spiller på høyt nivå både i Norge og i utlandet. Dette er en spennende gjeng, som i mitt «VM-fravær» nå kommer til å ledes av min flotte medtrener Rolf Teigen. Og jeg må si at jeg gleder meg til å se de prestasjonene han, teamet og spillerne sammen kommer til å skape nede i Lisboa i møte med gode motstandere, sier landslagstreneren til fotball.no   

Hele G18-troppen:    

Rasmus Sandberg - Rosenborg
Andreas Smedplass - Kongsvinger
Leo Cornic - Vålerenga
Runar Hauge - Bodø/Glimt
Harald Martin Hauso - Vålerenga
Sturla Ottesen - Kjelsås
Ole Martin Kolskogen - Åsane
Bjørn Mælan - Odd
Josef Baccay - Lillestrøm
Oskar Opsahl - Vålerenga
Kristoffer Askildsen - Stabæk
Sivert Mannsverk - Sogndal
Einar Iversen - Everton
Mathias Kjølø - PSV Eindoven
Thomas Rekdal - Mainz 05
Kornelius Normann Hansen - Southampton  
Emil Konradsen Ceide - Rosenborg
Fredrik Oppegård - Vålerenga          
Oscar Aga - Stabæk
Noah Holm - RB Leipzig

Kampprogram (lokal tid): 

09.06 Norge – USA kl. 16:00, Estádio Nacional, Cruz Quebrada
11.06 Portugal – Norge kl. 18:00, Parque Desportivo Municipal, Mafra
13.06 Japan – Norge kl. 16:00, Parque Desportivo Municipal, Mafra