Det er ingen tvil om at Andreas Smedplass er et keepertalent av de sjeldne, og han er allerede 1. keeper på Flisa fotball som spiller i 3. divisjon.

Andreas Smedplass starter på NTG på Kongsvinger til høsten, og skal bo på hybel. Samtidig skal han trene fast med KIL Toppfotball, unntatt på onsdager - da er det Flisa fotball som er arenaen. 

- Jeg slapp inn ett mål, som kom på et tilbakespill som ble snappet og han rundet meg og satte ballen i mål. Den kom så brått på, at den kunne jeg ikke gjøre noe med. Men jeg hadde en ordentlig feberredning da! smiler Smedplass.

Andreas Smedplass skal spille sesongen ut i Flisa, men ikke noe er bestemt om framtida. 

- Jeg mener det er naturlig med KIL videre for min del, de har et veldig bra opplegg med keepertrener Ivar Rønningen. Nå er målet mitt å bli 2. keeper i KIL fra neste sesong, så får vi se hva som skjer, forteller Smedplass. 

trives på flisa

Han spiller altså til daglig for Flisa fotball i 3. divisjon. 

- Jeg trives på Flisa, og har etter hvert tatt nivået. Innimellom føler jeg meg litt urutinert, det hender seg det blir noen «blemmer». Men slik er det å være en ung keeper, uansett synes jeg at jeg er mye bedre nå enn ved oppstart i vår. Jeg har fått spilt mange kamper, og det er den beste måten å lære på, sier Smedplass. 

Andreas er mest opptatt av de kortsiktige målsetningene.

- Ja, jeg mener det er det viktigste. Den langsiktige målsetningen min, er å spille med flagget på brystet og kunne leve av fotballen. Jeg har lyst på spill i utlandet etter hvert, men det haster ikke. Real Madrid er favorittklubben min, og det kunne vært konge det - men, avslutter keepertalentet fra Flisa.