• KOMMER: Anastacia tar turen fra Chicago til Åsnes Finnskog i juli.
  • KJENT FJES: Jarl Goli (til venstre) blir konferansier på festivalen. Han er kjent blant annet fra Farmen Kjendis og Portveien 2. Andreas Handeland er kommunikasjons- og markedssjef i Blostrupmoen-konsernet.
  • LAR SEG IMPONERE: Åsnes-ordfører Ørjan Bue er glad for satsingen på Finnskogen, og har stor tro på festivalen som både skal by på musikk og lokal kultur.

Anastacia setter seg på flyet fra Chicago for å spille under Trestokkfestivalen på Åsnes Finnskog lørdag 29. juli. Årets utgave av festivalen er en oppvarming til den virkelig store festivalen som skal arrangeres i 2018.

Under 2017-utgaven skal også lokale ThoseBricks opptre, og det skal også festivalsjefens eget band Electric Guitars som er store i Danmark. Som konferansier er Jarl Goli, kjent fra Farmen Kjendis og Portveien 2, på plass.

- 29. juli forvandles dette idylliske stedet langs Fliselva til sommerens store musikkfestivalområde, sier Andreas Handeland som er kommunikasjons- og markedssjef i Blostrupmoen-konsernet.

Selskapet har døpt om gamle Dæsbekken til Skogen, og Trestokkfestivalen skal bli et stort festivalarrangement som trekker tusenvis av mennesker til skogen og Skogen.

Kjærlighet ved første blikk

- Jeg spilte i Oslo i fjor og ble invitert hit for å se på området. Det var kjærlighet ved første blikk. Vi begynte å snakke om å lage en musikkfestival her, og nå begynner vi å nærme oss noe, sier Mika Vandborg.

Vandborg spiller i Electric Guitars, og kommer fra Åbyhøj i Danmark. Mika lar seg fascinere av Finnskogen, og gleder seg stort til festivalen. Mika er festivalsjef, eller sirkusdirektør som han kalles av de andre.

Med på laget har de også Nils Estrup som jobber med internasjonale stjerner til daglig. Selv kommer han fra Roskilde, og Estrup har stor tro på festivalen som er i emning. 

- Det er få som vet at Roskilde er en by. Roskilde er kjent for festivalen. Målet må være å få til det samme her. At folk kjenner Finnskogen som en festival og ikke et sted. Festivalen betyr enorm for byen der jeg kommer fra. Det vil den gjøre her også om noen år, sier Estrup.

Lokal kultur viktig

Jarl Goli er over seg av begeistring for opplegget. Selv har han sterk tilknytning til Finnskogen, og har blant annet jobbet på Finnskogtoppen for en del år siden. Den lokale kulturen er viktig for han, og Goli trekker frem Hans Børli som en dikter som betyr mye for han.

- Det er morsomt å være med på dette prosjektet som skal være med å bygge opp om lokal identitet i kombinasjon med en festival. Jeg er opptatt av finnekulturen. Her møter jeg ambisiøse og jordnære folk som har vært ute i verden. Dette gleder jeg meg stort til, sier Goli.

Festivalen skal bygges opp rundt internasjonale og lokale artister, og ikke minst lokal matkultur og kultur. Gjengen lar seg fascinere av kulturen på Finnskogen.

Tidligere har Lars Håkon Blostrupmoen, som eier Blostrupmoen Medical Equipment AS, uttalt at målet er å trekke Bruce Springsteen til Finnskogen. Det står ved lag.

- Bruce Springsteen er en drøm. Men vi må byge apparatet rundt først og være sikker på at det fungerer. Dette vil vi klare å få til, og vi skal trekke verdensstjerner som Bruce Springsteen hit til Skogen om få år, sier Mika Vandborg.