I 15 år har Amanda Dybendal fra Flisa drevet med skyting, og hun bestemte seg for å gå «all in» i jubileumsåret. Det har båret frukter, for mandag morgen kom nemlig meldingen om at hun var klar for Paralympics i Rio fra 7. til 18. september.

- Jeg hadde jo håpet på å bli tatt ut, men har ikke hatt den beste sesongen hittil. Derfor har jeg vært litt usikker, og gleden var stor da jeg fikk denne beskjeden, sier Amanda Dybendal.

Dro fra samboeren for en stund

Hun jobber egentlig for Handikapforbundet i Molde og har samboer der, men valgte å reise hjem til Flisa for å trene seg opp til Paralympics. Nå blir permisjonen utvidet til oktober, og Amanda fortsetter den harde treningen frem mot årets Paralympics.

- Det blir ingen forandringer i treningen, og jeg fortsetter som jeg har gjort. Det blir å finpusse på teknikk frem til Paralympics nå, sier Dybendal.

I årets Paralympics har hun ambisjoner om medalje, og hun mener at dette mesterskapet ikke skiller seg ut fra andre.

- Paralympics er jo ikke noe verre enn andre ting i forhold til prestasjoner. Det er ikke noe nytt som skal gjøres i en OL-finale i forhold til andre konkurranser, og jeg håper å komme helt til topps, sier Dybendal.

Verdens beste kvinnelige

I 2014 ble hun nummer fire på VM i luft. De tre beste var menn. Altså er Amanda Dybendal verdens beste kvinnelige funksjonshemmede skytter, og har store muligheter for å hevde seg bra i Rio.

Det var 35 utøvere som fikk klarsignal for OL og Paralympics mandag morgen, og Amanda Dybendal er etter det vi kjenner til den eneste lokale som er tatt ut til disse mesterskapene.