Brit Haraldsen gjør det igjen. Helt siden 2011 har dama bak Livets Krydder på Kirkenær invitert til Damenes aften - hver høst og vår.

Onsdag kveld er det klart for høstens forestilling på Skaslien.

Det blir moteshow med lokale damer, tapas fra Skaslien, blomster fra Sole Blomster og enkel underholdning, som hvert år er en overraskelse i regi av Haraldsen selv.

Men akkurat i dag må hun frakte en rekke stativer med klær til lokalet et steinkast unna. Og utenfor er det skikkelig ruskete høstvær. Gudskjelov har hun diger nok bil.

– Ja, hvorfor gjør jeg dette. Jeg holder på å slite meg ut, sier Haraldsen.

– Men det er jo så gøy! Det er viktig for butikken og det er god reklame for Grue - med lokale modeller, lokal matservering, lokal blomsterforretning og lokal styling. Vi får vist fram Grue og bygda vår.

Det er fullt hus hver gang og stor suksess. Nå er det 92 påmeldte, og damer fra hele distriktet valfarter til Kirkenær for å få med seg sesongens begivenhet, ifølge Haraldsen.

– Mange er raskt ute med å spørre meg om når det blir Damenes aften. Og da kommer det flere venninnegjenger - alt fra Nes, Odalen, Eidskog, Kongsvinger og hele Solør, og de skal alle kose seg sammen. Det er moro. Jeg gleder meg hver gang!