• HELT FULLT: Folk som kom til Bergesiden grendetun i fjor trodde nesten ikke sine egne øyne. Det var nesten ikke igjen parkeringsplasser!

I år er det Sundkøien i Grue som er vertskap for Solungfestivalen, og Kulturforeningen Solungen II har alt på stell til festivalen som arrangeres lørdag 18. juni.

- Vi har store forventninger til dette, og har jobbet i hele vår med planleggingen. Alt er på plass med de fire kommunene, og dette ser ut til å gå veldig bra, sier Kåre Fjeld i kulturforeningen.

Tror på stor oppslutning

Om det lar seg gjøre å matche fjorårets suksess gjenstår å se.

- Mange sier at det blir som å hoppe etter Wirkola. Om vi klarer å kopiere fjoråret er vel ikke helt sikkert, men vi håper at det skal bli noe i nærheten av fjoråret, sier Fjeld.

Med seg på laget har de blant annet fått Grue Bygdeungdomslag som en viktig samarbeidspartner. De skal bistå med mye av det tekniske rundt arrangementet.

- Blant annet skal de bygge scener, sitteplasser og ellers klargjøre plassen. De hjelper oss også med oppryddingen når festivalen er ferdig, sier Fjeld.

Entusiasmen lever

I fjor var det en voldsom entusiasme i forkant på Bergesiden grendetun, og Fjeld mener at det lover bra også i år.

- Ja, entusiasmen har tatt gjenge sier jeg. De har kommet godt i gang, og nå har alle parter bekreftet at de er med i festivalen. Vi gleder oss veldig, sier Fjeld.

Båten Solungen II har forøvrig fullt opp i sommer, og det er nesten i overkant mange oppdrag.

- Nå har vi kjøring nesten hver helg og masse ukedager. Mange viser interesse rundt historien, og det setter vi stor pris på, sier Fjeld.