Leder for Litteraturfestivalen i Grue, Helén Evenstad, er lite vant med turnélivet. Derfor var det en ekstra artig opplevelse å få bli med Tore Hestbråten og Erik Lukashaugen på en miniturné med albumet «Finnskogvegen».

Turneen gikk fra Eidskog i sør til Våler i nord, og var med på å hause opp årets Litteraturfestival som starter fredag førstkommende.

- Det har vært en veldig artig opplevelse, og det var stor stemning på alle stedene vi besøkte. Det er tydelig at bestillingsverket til Litteraturfestivalen fra Lukashaugen og Hestbråten falt i smak, sier Helén Evenstad.

Hun har ikke utmerket seg noe spesielt sted hvor stemningen var bedre enn andre, men forteller at det jevnt over var veldig god stemning.

- Folk har humret godt og kost seg. De har kjent igjen seg i tekstene til Hestbråten, og særlig de over 60 år har kjent igjen mange barndomsminner, sier Evenstad.

Når bredere ut gjennom turneen

Gjennom turneen har mange blitt kjent med Litteraturfestivalen i Grue, og trolig vil den være med på å trekke et enda større publikum til årets festival.

- Å få denne omtalen og oppmerksomheten har vært veldig viktig. Vi vil jo helst at folk skal komme fra alle kanter. I Våler reklamerte jeg med at Rolf Arne Lie Holter kom til Våler, og da våknet de litt, smiler Evenstad.

Arbeidet med årets Litteraturfestival startet for ett år siden, og festivalsjefen er glad for at festivalen snart er i gang.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. En går på en merkelig indre driv nå i forkant av festivalen, sier Evenstad.

Selv om miniturneen med Hestbråten, Lukashaugen og Evenstad er ferdig nå er det igjen én forestilling. Den holdes i rådhuskinoen på Kirkenær 17. november, og blir ekstra storslått.

- Det blir litt pump og prakt med janitsjar og greier. Her blir det høy showfaktor, og det er bare ett mange innslag under årets Litteraturfestival, smiler Evenstad.