Hof tar tidlig kommando i kampen, og allerede etter sju minutter får Hof-supporterne noe å juble for. Elias Imzouagh stanger inn ledelse for de gulkledde.

En litt ujevn bane gjør at det ikke er enkelt å spille fotball, men det er Hof som skal komme til de neste sjansene. Uten at det resulterer i scoring, så er det hjemmelaget som er best i denne perioden. 

Grinder sliter fremover, men skaper noen gode muligheter på dødballer og det er ikke mye som skal til før Bjørnar Melsaas kan utlikne på en corner.

I andre omgang har Hof god kontroll mot et litt tungt Grinder-lag. Hof har god fart på topp, og det er vanskelig å forholde seg til dette og det går utover det offensive spillet til bortelaget.

Hof kontrollerer inn tre poeng

Etter en snau time får Leif Thomas Rotbakken øke til 2-0 og det er fortjent. 

Den gamle Grue-storscoreren Jon Harald Skulstad har en god mulighet for Grinder ikke lenge etter da han blir spilt alene igjennom mot Vebjørn Espeland, men sistnevnte trakk det lengste strået. 

De siste tjue minuttene var ikke stor fotball fra noen av lagene, og de drøyt 70 tilskuerne var nok mer fornøyd med tre poeng her, enn det de fikk servert på banen. Hof er slitne og gjør flere bytter, noe som ødelegger flyten i kampen noe. 

Hof ror i land seieren og de kan klatre opp på tredjeplass, bak Vaaler og Vinger som møtes til dyst den 18.mai.