• «BLI MED UT»: Denne gjengen har gjennomført flere friluftsaktiviteter, fra høyre Henning Hauge, Max Skulstad, Tobias Paulsen og Jonas S. Tangen.
  • GRØNNSAKSHAGE: Kaja Lund og Ingvild Sandnes har dyrket fram mange fine grønnsaker i sommer, som et prosjekt.

Dette er en høytidelig anledning i 4H-året der medlemmene har utstilling av 4H-prosjektet sitt og får utdelt dommernes bedømmelse av prosjektene.

- I tillegg hadde medlemmene underholdning og fra scenen ble det fremført både tradisjonelle sketsjer og musikkinnslag. Mange familiemedlemmer og inviterte gjester var tilstede og fikk også se bilder fra alle aktivitetene som er gjennomført dette året, alt fra den årlige slalåmturen til Branes til rafting i Trysil og måneskinnstur på Blåenga, forteller Ragnhild Kjeldsen.

Ordfører Lise Berger Svenkerud overrakte blomster og takket for den jobben klubben gjør for å ha et viktig aktivitetstilbud for barn og unge i bygda. Bondelaget og Våler Lions var også tilstede og hadde med seg gaver til klubben.

- Et av mottoene i 4H er «å lære ved å gjøre». Prosjektarbeidet er en viktig del av 4H-året, selv om det er andre aktiviteter i tillegg. Gjennom prosjektene lærer medlemmene å lage en plan, sette opp budsjett, gjennomføre en aktivitet og i ettertid vise et regnskap og evaluere hvordan det gikk. Dette er nyttig erfaring å ha med seg senere i livet i skole og jobb. Medlemmene velger mye forskjellig. I år var prosjektene blant annet katt, jegerprøve, bli med ut, min konfirmasjon, sykkel, friluftsliv, toppturer, slalåm, baking, swing, grønnsakshage, ungskogpleie, førerkort og øvelseskjøring, kyllingproduksjon, hund, bygging av jakttårn, trening og foto, forteller Kjeldsen.

- Vi har plass til flere medlemmer! Dessverre foreslår regjeringen i sitt statsbudsjett å kutte støtten til 4H og mange andre frivillige organisasjoner, avslutter Kjeldsen.