Hver onsdag øver Åsneskoret i mediateket på Flisa skole. Nå sikter de mot julekonserten i Rådhuskinoen Kulturhus på Flisa lørdag 7. desember. Konserten har fått navnet «Nå er det jul», og med som solister er Torbjørn Bakke, Anders Trongaard, Eirik Tilley og korets dirigent Kristin Jensveen.

- Det blir en tradisjonell julekonsert i Rådhuskinoen, og det er 6. gang at Åsneskoret holder konsert her. Oppmøtet har vært veldig bra de tidligere årene, og at vi håper minst like mange kommer til den 6. utgaven, sier Nini Lauten, som er leder i Åsneskoret.

Det er mange kor i Solør nå. Flere av medlemmene i Åsneskoret synger i to kor, og det nyetablerte Los Prostatas har fått flere menn inn i kormiljøet i Solør enn på lange - kanskje flere enn noensinne.

- Jeg synger i kor fordi det er moro å synge, og jeg synger også i kor i Våler. Det å få med karene er ikke så lett, men vi håper jo at enda flere karer vil bli med i Åsneskoret, sier Trond Gundersen.

Han får støtte av Arve Gjerdrum som også synger i to kor.

- Trikset for å få med flere menn har vi ikke funnet enda. Men vi har jo observert at det er etablert et nytt mannskor i bygda. Kanskje vi skal prøve å hanke inn noen menn derfra. Trond og jeg synger i to kor, og det kan jo flere menn gjøre, smiler Gjerdrum.

De som er nysgjerrige på hva det vil si å synge i kor kan komme på øvelse i Åsneskoret på Flisa barneskole onsdager fra klokka 18.30. De som er nysgjerrige kan også få en pekepinn gjennom korets julekonsert i Rådhuskinoen Kulturhus 7. desember.

- Billetter ligger alt ute for salg hos Fargerike Flisa, og barn under 16 år kommer gratis inn, smiler Nini Lauten.