I september ble Åsnesalliansen nummer 2 i Holmen Eliteturnering, forrige helg skulle de måle krefter med regionslag og akademilag fra hele landet. I tillegg deltok noen klubblag som Stabæk, Ull-Kisa og Fyllingsdalen.

- Det var med 48 lag i klassen på nivå 1, i det som regnes som uoffisielt NM for yngres lag. Kun 8 lag kom til A-sluttspillet, hvor det ble 6 kamper på 2 dager - som ga tøff matching, forteller trener Øyvind Damhaug. 

- tapte bronsefinalen

Åsnesalliansen vant alle sin innledende kamper. 

- Vi slo Øvrevoll/Hosle, Bærumsløkka og Fyllingsdalen. Så slo vi et regionslag fra Trondheim 4-2 i kvartfinalen i A-sluttspillet, men tapte deretter 0-2 mot Stabæk i semifinalen og 0-4 mot Sunnhordaland i bronsefinalen. Gutta var slitne etter tette og harde kamper med mye belastning på relativt få spillere. Flere av klubbene vi møtte hadde 16-18 mann i stallen og fikk dermed rullert mer. Uansett en imponerende turnering mot noen av landets beste 12-åringer! forteller Damhaug.

- Troppen inkluderte også to Grue-spillere, som var med som et ledd i et mulig mer langsiktig samarbeid mellom klubbene, sier Damhaug.

Nok en god prestasjon av Åsnesalliansen altså, så selv med nedrykk for Flisa fotball, så ser ikke fotballframtida for distriktet så mørk ut.