• GOD FOTBALL: Laget spilte mye god fotball, og slo både Lillestrøm og Vålerenga. Her ser vi Benjamin Thoresen Faraas i svart (Foto: privat).
  • STØTTEAPPARAT: Fra venstre Geir Arne Framaas (fra G04), Erik Heggelund (G04), Frode Fosseid (G05) og Øyvind Damhaug (G05).

I helga spilte altså Åsnesalliansen G05 «Holmen Elite turnering» og det endte med 0-2 tap i finalen på søndag mot Lørenskog.

- Det gikk jo egentlig over all forventning! Vi ble anbefalt å stille opp, med bakgrunn fra tidligere gode resultater. Vi møtte store lag som Lillestrøm, Vålerenga, Årvoll, Hasle/Løren og flere «akademielag», så vi fikk prøvd oss mot ordentlig god motstand, forteller lagleder Frode Fosseid.

Selv om det endte med tap i finalen, spilte Åsnesalliansen mye god fotball underveis i turneringa. 

- Vi møtte tøff motstand allerede lørdag morgen, da spilte vi mot Vålerenga og vant 3-2. Vi burde ledet 4-0 til pause, men det var litt rufsete innimellom og feil mot slik lag ender ofte i baklengs. Mot Hasle/Løren vant vi 6-0, Årvoll slo vi 1-0 og vi avsluttet lørdagen med å slå Lillestrøm 2-0 og det var kjempestort for oss, sier en stolt Fosseid.

- slo et av norges beste g05-lag

Søndag var det klart for semifinale mot Vidar.

- Vidar er kjent som et av Norges beste G05-lag, og de kom rett fra finale i Dana-cup. Vi vant 3-2 i en meget spennende og jevn kamp, det var hardt for oss trenere med en så spennende kamp, det tar på helsa, ler Fosseid. 

Etter seier i semifinalen, var det klart for den store finalen.

- Der møtte vi et råsterkt Lørenskog-lag, og de var rett og slett veldig gode! Vi henger godt med i kampen, og det kunne vippet begge veier, men de scorer 2 mål og vinner 2-0. Det var helt greit, vi var veldig godt fornøyd med å komme så langt som vi gjorde. Vi ser at laget fungerer og at gutta ikke er redde for å møte noen, sier en fornøyd lagleder, Frode Fosseid. 

Thomas Nygaard er med som lagleder, og trener for G05 er Øyvind Damhaug, som tidligere har trent A-laget til Flisa i flere sesonger. 

- Vi har fått en veldig god treningskultur inn i gruppa. De har trent bra i mange år og tåler mye trening. Gutta møter opp på fellesøktene og trener egentrening i tillegg.  På «fridager» møtes de ofte på kunstgresset eller felles joggeturer på eget initiativ. De har fått et forhold til egen utvikling som er veldig bra, sier Damhaug. 

- samholdet i laget er unikt

Laget har spilt sammen i 6 år og har blitt en sammensveiset gjeng. 

- Samholdet i laget er unikt, noe som gjør at alle jobber for hverandre både på trening og i kamp. Det er helt klart en styrke at alle kjenner hverandre og har spilt sammen i mange år. Samtidig har det kommet til spillere som har bidratt på en positiv måte for laget. Vi har det moro sammen, noe som er selve kjernen for videre utvikling, forteller Damhaug. 

En kjent problemstilling i dagens fotball, er frafall underveis - men dette har ikke vært noe problem for Åsnesalliansen G05.

- Vi har mistet noen spillere, men det er stort sett pga fraflytting. Flere har kommet til underveis og blitt inkludert i gruppen. Vi har hatt samtrening med 2004 laget i hele år, noe som har fungert bra. Det har gjort at vi har vært rundt 20 spillere i snitt på hver trening og gjør treningshverdagen bra. Samtidig hospiterer noen yngre spillere opp til vårt lag, forteller Øyvind Damhaug.