• HAR IMPONERT: Benjamin Thoresen Faraas, er en meget talentfull 2005-gutt, som har imponert på G16-laget til Åsnesalliansen.

Trener Lars Mathisen er imponert over det defensive gutta viste på søndag.

– En dårlig toppkamp hvor det taktiske blir avgjørende. Raufoss er veldig gode offensivt, de har scoret 77 mål på sine 22 obligatoriske kamper. I denne kampen kommer de til en målsjanse etter dødball. I åpent spill klarer de ikke å skape noenting, defensivt er vi veldig gode! Fremover på banen skaper vi 6-7 store sjanser, stort sett ved enkeltprestasjoner. Det var pasning som utløste løp, ikke motsatt. Vi slet med å få satt opp kantene rettvendt og sentralt var vi ikke gode på å komme etter i Raufoss sin sekstenmeter, sier Mathisen om søndagens kamp.

– Stor fysisk utvikling

Mange av spillerne er 2003-gutter, mens motstanderne er stort sett 2002-gutter.

– En av de store forskjellene på laget nå kontra vårsesongen er den fysiske utviklingen til laget. Vi møter mange lag som består i hovedsak av 2002-gutter, vi har en stor overvekt av 2003. De 2002-gutta vi har med, har vært desto viktigere i forhold til hvor den fysiske lista ligger på trening. De yngre guttene på laget vinner i dag mange dueller de hadde tapt for fem måneder siden! sier en fornøyd Mathisen.

4 kamper igjen

Spillerne har det moro sammen på fritiden også forteller Mathisen.

– Vi leder tabellen, men har igjen de tre tøffeste motstanderne i løpet av de fire siste kampene. Uansett hvordan det går til slutt kan guttene være stolte av sesongen! Da vi dro i gang for snart et år siden var trenerteamet veldig usikre på hvordan det ville gå, nå er vi med i kampen om å vinne G16-Elite. Det er 36 gutter i stallen som har det morsomt med fotballen og sammen på fritiden. Det er det viktigste, men gode resultater hjelper på humøret, smiler Mathisen.

Målsetningen etter å ha kvalifisert seg til Elite i vårsesongen, var å få spille Elite også til høsten. Det kan man jo si at gutta har klart med glans!

Hovedtrener er Geir Arne Valby, han har med seg Morten Libekk, Odd Egil Skolegården og Lars Mathisen.