Frank Bjørneseth var ordfører i perioden fra 2003til 2007, og er nå tilbake som ordførerkandidat for Åsnes Arbeiderparti. 

- Da du blir forespurt og takker ja til en slik posisjon, så blir du både ydmyk og beæret. Jeg har vært ordfører en periode tidligere, og vet at det er utrolig mye jobb. Det er en 24/7 jobb, men det er samtidig en spennende og lærerik jobb, sier Bjørneseth.

Han mener at gløden for å starte med partiprogrammet er på plass, og det å få innspill fra innbyggerne blir viktig for partiet.

Åsnes Ap ønsker et skifte 

Valgdeltakelsen har vært nedadgående de siste årene. Det ønsker han å gjøre noe med.

- Ja, det må vi gjøre noe med. Vi må gjøre en god jobb i forkant, og ha noen gode saker folk brenner for. Vi må spisse sakene våre, ikke «bare» si at vi skal jobbe for eldreomsorgen for eksempel. Det må være mer konkret enn det, skal vi få folk til å stemme på oss, sier Bjørneseth.

Ordførerkandidaten ønsker også at politikere som blir med på lista skal spesialisere seg mer om enkelte områder.

- Tidligere har vi vært politikere som skulle kunne «alt», men jeg mener at noen må fokusere på og bli gode på for eksempel skolepolitikk eller eldreomsorg, forklarer Bjørneseth. 

Åsnes Arbeiderparti ønsker et skifte.  Den siste perioden har det vært mange partier som har hatt flertallet i Åsnes, men Arbeiderpartiet ønsker et stort parti - med eventuelt en samarbeidspartner.

- Det blir mer ryddig og oversiktlig for velgerne. Vi skal jobbe for et partiprogram som blir så bra, at innbyggerne vil stemme på oss og ikke minst vite hva de faktisk får når de velger oss og vår politikk. 

- har et viktig valg foran oss

Lise Tyskeberg føler seg også både ydmyk og beæret over å bli spurt om å bli partiets varaordførerkandidat. 

-  Det er et viktig valg vi har foran oss! For meg blir det bare mer og mer tydelig at det går på verdivalg og vi trenger sosialistiske stemmer. Vi trenger å fronte det sosialdemokratiske samfunnet, som både kommunen og Norge er tuftet på. Vi som parti trenger å bli sterkere, og treffe det som før ble kalt «arbeiderklassen» - som vi nå kanskje kaller «middelklassen», sier hun.

Tyskeberg liker egentlig ikke å bruke klassesamfunn, men de partiet skal treffe er egentlig nesten alle samfunnslag.

- Vi må ta vare på velferdssamfunnet, som er bygd opp i gjennom historien. Velferdssamfunnet blir i det skjulte nedprioritert, og da må det til med noen stemmer som ønsker å opprettholde det, forteller Tyskeberg. 

Den nye varaordførerkandidaten har en bakgrunn fra både SV og tidligere AP. 

- Jeg meldte meg ut av SV for et par år siden, og har stemt AP i mange år. Jeg var uenig i en del av det SV holdt på med sentralt og kommunalt er partiet så lite, derfor meldte jeg meg ut. Sosialdemokrat har jeg alltid vært, og takket derfor ja da jeg fikk henvendelsen fra nominasjonskomiteen. Jeg har nok alltid vært litt over snittet engasjert i det meste, og er heller ikke redd for å stille kritiske spørsmål.  Vi lever i et demokrati og da må du også kunne bøye deg for flertallet, smiler Tyskeberg.  

De fire første plassene på lista til Åsnes Arbeiderparti blir kumulert.