• ENIG MED SØNNEN: Sønnen til ordfører Ørjan Bue var skeptisk til om faren fikk lov å åpne lokalene. Kompromisset ble å gjøre det med en annen drakt, og valget falt på Kjellmyra.
  • FORNØYD LEDER: Leder i Liverbirds Solør, Stian Lauten, er fornøyd med hva de har fått til og roser styret og medlemmene. Lørdag var det åpningsfest.
  • PÅ SUNDMOEN: I andre etasje i samme bygg som Bowlinghallen Solør holder Liverbirds Solør til. For å slippe inn må du være medlem i klubben.

Fotballinteressen i Solør er stor. Både for de lokale lagene og de internasjonale topplagene. Liverpool FC og Manchester United har nå fått sine egne supporterklubber i Solør. Lørdag var det åpning hos Liverbirds Solør, og Åsnes-ordfører Ørjan Bue klipte snora.

- Det er trivelig å møte som ordfører uansett setting for å klippe snor. Etter kommuneloven er nok dette likevel litt i grenseland, humret Bue.

Nytt bidrag i kommunen

I Åsnes kommune er det mer enn 130 lag og foreninger, og Liverbirds Solør er et nytt bidrag.

Bue er gammel Kjellmyra-spiller, men husker ikke selv når han hadde sine glansdager. Han minnes å huske at det var mens Hai Ngoc Tran gjorde det bra for KIL.

- Jeg har en sønn som heier på et lag med en annen rød drakt. Vi hadde et oppvaskmøte for å finne ut om jeg fikk lov og komme, og kom til et kompromiss om at en annen rød drakt enn Liverpool FC var greit å møte i. Valget falt derfor på Kjellmyra hvor jeg hadde mine glansdager, sa Bue.

At Liverbirds Solør bidrar med noe viktig i kommunen er han ikke i tvil om, og tror det er mange fedre som ensomt har sett fotballkamper hjemme fra sofaen.

- Nå har Liverpool-supporterne fått en samlingsplass, og det er trivelig å finne sammen, sier Bue.

Har laget 2.000 medlemskort

Stian Lauten er leder i Liverbirds Solør, og er glad for at ordføreren tok seg tid til å komme. Den største bakgrunnen for at klubben er stiftet er at supporterne skal ha et sted og møtes.

- I disse dager har også prisene blitt økt for å se Premier League kamper. Da passet det perfekt at vi kunne få til denne samlingsplassen nå, sier Lauten.

Han har trykt opp 2.000 medlemskort (!), og oppfordrer medlemmene om å komme seg ut å verve.

- Vi er veldig stolte over lokalene vi har fått til, og her har vi alle fasiliteter. Styret og de andre medlemmene i klubben har gjort en kjempejobb, sier han.