SolørMart'n nærmer seg, og kremmere både fra fjern og nær jobber med de siste forberedelsene til årets festdager på Flisa. Den som kanskje har tatt flest tunge løft er Morten Helset og hans medarbeidere. De etablerer nemlig en såkalt pop-up-butikk med møbler i det gamle Bunnpris-bygget på Flisa.

- Det har vært mange timer med sjauing, men jeg har med meg mange flinke folk. Førnatta var jeg hjemme klokka 03.30, og det blir nok flere lange netter før vi er helt klare, smiler Helset.

Han er tredje generasjons driver av den tradisjonsrike møbelforretningen Helset Møbler som ble etablert i 1955. Med base på Hamar er de relativt nær Solør-markedet, og Morten røper at de har mange kunder fra Flisa allerede.

Er ofte i Solør allerede

- Vi er her i området minst hver 14. dag. Selvsagt håper vi på bra besøk før, under og etter SolørMart'n. Men dette er litt førstereis for oss, så vi får se hvordan det går, sier Helset.

De har deltatt på mange boligmesser tidligere, og også hatt et liknende pop-up-konsept på Vestlandet før. Alternative markeder er spennende mener Helset.

- SolørMart'n er godt besøkt, og jeg har nok tenkt denne tanken før. Så fikk vi besøk av en kremmer fra Flisa som handlet møbler av meg under boligmessa på Hamar. Vi var enige i at dette kunne være en god idé, og her er jeg, smiler Helset.

- Når du låser døra etter SolørMart'n, er det slik at vi aldri ser deg her mer?

- Vi har en gårdeier her som selvsagt er interessert i å leie ut bygget sitt. I utgangspunktet er vi fornøyde med butikken på Hamar. Men om vi etablerer en type butikk her har jeg ikke tenkt så mye på enda. En skal aldri si aldri, smiler Helset.