Mellem Gårdsmatutsalg og aktørene tilknyttet Opplev Solør er klare for en travel Høstfest i den store engelske hagen ved Negarden. Amanda Borge håper at mange tar turen innom lørdag, og firbeinte venner er selvsagt også velkomne.

- Under Høstfesten skal vi ha servering av viltgryte på stabburet, og flere utstillere kommer. Blant annet Bugarden, Åsnes Jeger- og Fiskerforening og Gjesåsen Klatrepark, sier Borge.

Lokker med smaksprøver

Klatreparken tar med seg sin kjempetrampoline, mens Ole Albert Eig skal demonstrere hvordan eplemostproduksjonen foregår på Bugarden.

- Vi skal selge våre produkter her, men også vise frem litt hvordan produksjonen foregår. De som er nysgjerrige på hvordan vi lager eplemost fra Solør kan stikke innom hagen lørdag, sier Eig.

Han lokker også med smaksprøver for de som ikke har smakt på de ulike kortreiste drikkene fra Bugarden ennå. Nylig plantet han 341 epletrær, og de første eplene er allerede brukt i produksjon.

- Men full produksjon er det på ingen måte fra egne trær ennå, så vi er helt avhengig av å få inn epler fra andre epletreeiere i Solør. Høsteplene som kommer nå er veldig fine, og vi har mer lagerplass tilgjengelig, sier Eig.

- Hagen er litt av en perle

Borge er selv opptatt av jakt og friluftsliv, og håper mange likesinnede kommer innom lørdag. Rolf Magnus Grenberg skal holde foredrag om fiske, og Turid og Kjell Eierholen skal partere en elg på gårdsplassen til Mellem Gårdsmatutsalg.

- Vi håper det blir et stort arrangement, og at publikum på Flisa går mellom aktivitetene i sentrum og hagen. Hagen på Negarden ligger litt skjult, men det er litt av en perle vi har midt i Flisa sentrum. En glemmer nesten litt at en er i sentrum når man oppholder seg i hagen, sier Borge.