• STORE STØRRELSER: Jan Frode Rønning kan tilby klær fra XL og opp til 8XL i sin nye avdeling.
  • TILRETTELAGT: Til og med prøverommet har ekstra stor størrelse.
  • EKSTRA STORT: Jan Frode Rønning har ekstra store størrelser og kan skaffe det som måtte trengs.

Klær i ekstra store størrelser kan være en utfordring å få tak i, men nå har Centrum Tekstil på Flisa ordnet i stand en egen avdeling for «røslige kærer».

Bakgrunnen for at de har valgt å åpne en egen avdeling med ekstra store størrelser, er rett og slett forespørsler om det. 

- Vi har hatt litt av de store størrelsene i alle år, men jeg synes vi ikke har fått viet nok plass til de klærne. De «røslige kæra» er utrolig takknemlige for at vi gjør dette og de fortjener en egen avdeling mener vi. Her er det klær fra XL og opp til 8XL og vi kan også få tak i klær for de som er godt over 2 meter lange, sier Jan Frode Rønning i Centrum Tekstil. 

- alle er hjertelig velkomne

Noen kan kanskje synes det er litt «vanskelig og flaut» å handle store klær, men her finnes det altså en egen avdeling. 

- Ja, her er alle hjertelig velkomne! Vi har til og med egen inngang hvis noen ønsker det, og det er bare å ringe meg og avtale på forhånd hvis du ønsker det. Det blir stort sett jeg som blir i denne avdelingen, og kanskje noen av ekstrahjelpene også skal bidra, men i hovedsak blir det jeg som tar meg av denne avdelingen, sier Rønning. 

Avdelingen har alt av type klær og det de ikke har, kan de skaffe på kort varsel.

- Her har vi egentlig det meste ja, alt fra dresser, til vanlige t-skjorter, collegegensere, skjorter, jakker og generelt vanlige bruksklær. Vi har senket temperaturen her inne også, så det ligger på 18 grader konstant. Til og med prøverommet er ekstra stort, det er i alle fall dobbelt så stort som vanlig, kanskje nesten tre ganger så stort. De vanlige prøverommene bruker å være forholdsvis små og trange, forklarer Rønning. 

- håper det blir bra trafikk

Flere og flere butikker tilbyr nå klær i ekstra store størrelser. 

- Ja, men jeg vet ikke om noen andre som har en egen avdeling med store størrelser. Vi har fått lagd en fin avdeling her, som er litt skjermet fra resten av butikken. Vi håper jo det blir bra trafikk her, men erfaringsmessig er ikke de som bruker de største størrelsene, de som er ivrigst til å gå i klesbutikker. Jeg tror sjansen er større for at de kommer en tur, hvis de vet at her får de faktisk klær i størrelser som passer, sier Jan Frode Rønning.