Det unike med «Galleri Bjørnen» er at alle bildene som stilles ut er tatt i maksimum 250 meters avstand fra galleriet. Her finner du blant annet bilder av bjørn, jerv, gaupe, ulv, kongeørn, mår og grevling.

Bak galleriet står Kjell Ivar Wålberg som har lang fartstid som journalist i Glåmdalen. Nå er han pensjonist og nyter dagene hjemme på Nordre Lønnhaugen, hvor han bruker mye tid på å ta bilder.

- Jeg har jo deltatt på noen utstillinger tidligere, og det har blitt mange bilder etter hvert. Jeg hadde behov for et sted å lagre bildene mellom utstillingene, og det var slik «Galleri Bjørnen» ble til. Noen mente nemlig jeg skulle ha et sted å slippe til publikum, sa Wålberg til iSolør.no i fjor.

Samme opplegg i fjor

Wålberg hadde åpne dager i slutten av mai i fjor, og nå er han igjen klar for å åpne dørene til sitt galleri. Vegen er skiltet fra Svullrya, og du finner også frem ved å plotte inn Lønhaugsvegen 326 på GPS-en.

- Blir været fint spanderer vi kaffe på terrassen. Kanskje får du også se noen dyr på turen. Ta med venner og bekjente og ta en pinsetur til galleriet i skogen med de kortreiste bildene. Velkommen, sier Wålberg.

Åpningstider er fra 18. til 21. mai fra klokka 13.00 til 17.00. Unntatt 2. pinsedag da galleriet stenger klokka 15.00.