Våler Folkebibliotek, Åsnes Folkebibliotek og Grue Folkebibliotek er alle sammen med i Lesekampanjen Sommerles. Våler hadde ny rekord i fjor med 75 prosent deltagelse, med både gutter og jenter. 

- Hittil i år er det cirka 40 som er påmeldt og så langt har de lest 16.000 sider. Sommerles er for de som skal begynne i 1. klasse til de som går i 7. klasse, sier Anne-Mette Jensrud fra Våler Folkebibliotek. 

Formålet med lesekampanjen er å vedlikeholde leseferdighetene hos barn og unge i sommerferien. 

- Det er viktig at barn og unge har noe å finne på i ferien. Vi har også fått inn mange nye spennende bøker som interesserer barna på en annen måte en de gamle gjør, sier Jensrud.

Nytt tema hvert år

Det er nytt tema for Sommerles hvert år, men de bruker samme forfatter, som er Mari Moen Holsve. Hun har ansvaret for å skrive historiene. 

- Det er forskjellige nivåer, og jo mer du leser desto mer poeng får du. Når du har nok poeng går du opp i level. På level 10, 20 og 30 får du en premie, som du kan hente på biblioteket ditt, sier Jensrud.

Sommerles ble utviklet av Vestfold-bibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti AS. I år ledes sommerles av Finnmark fylkesbibliotek, Østfold fylkesbibliotek og Snuti AS. 

- Det er det tiende året som Våler bibliotek er med på denne lesekampanjen, og vi håper at så mange som mulig blir med i år også, legger Jensrud til. 

Sommerles startet 1. juni og varer til 31. august.