• GAMMEL OG GRÅ: Mona Ingebretsen og Anett Marita Kordal er med som skuespillere.
  • PRESTER: Øystein Holtmoen og Kjell Korbøl spiller prester i teateroppsetningen, og skal sørge for latter i salen.
  • TULLBALL: Sune Sørlie og Kjell Korbøl har en samtale på "torget" i Åsa.

– Dette er et stykke som Kjell Korbøl har skrevet. Det er en rød tråd gjennom hele stykket, men også en rød fra første oppsetning for fem år siden. Men du må ikke ha sett de fire første for å forstå denne forestillingen, sier skuespiller, Rita Sørlie. 

15.desember i fjor ble alle de 420 billettene solgt. Alle inntekter går til idrettslaget i Åsa. 

– At det ble utsolgt så raskt er veldig gøy. Folk kommer bort og spør om vi skal starte opp igjen allerede på sommeren. Dette har blitt en suksess, legger hun til. 

BYGDETEATER

Kjell Korbøl er manusforfatter og har skrevet alle de fem forestillingene. Han forteller at inspirasjonen kommer fra historiebøker, og bruker sommerferien til å lese mange bøker. 

– Jeg synes det er veldig gøy å samle grenda. Vi er en gjeng som har det veldig gøy sammen, sier han. 

Kjell spiller pensjonist "Egon" på Åsa aldershjem, og Rita spiller prost "Rut Hasselball". Sammen med ni andre skuespillere skal de dra publikum gjennom en fortelling som skjer i Åsa. Vidar Møllend er med som musiker, og bidrar med sitt trekkspill. 

– Dette er ingen revy med grisehumor og personifisering, men scener som folk kan kjenne seg igjen i. Dette er bare tullball og morro, sier Sørlie.  

publikum fra fjern og nær 

De kan fortelle at "Åsa gata tull og ball" trekker folk fra fjern og nær til bygda. Publikum kommer fra både Løten, Kongsvinger og Tynset.

– Jeg har aldri opplevd maken. Dette er amatørteater, og gøy at vi kan vise frem bygda, sier Sørlie. 

Til tross for at dette har vært en suksess flere år på rad, er det for tidlig å si om det vil bli satt opp flere forestillinger i årene som kommer.

– Det spørs hvor lenge Kjell holder ut, og hvor mye han orker å skrive, sier Sørlie.