NYE KLOPPER 

- Pengene skal brukes til klopper, forteller Daglig leder i DNT Finnskogen og Omegn, Lene Margrethe Sætaberget.

- Vi har erfart at dersom du skal gå tørrskodd gjennom leden trenger vi 2 km med treverk. Vi er veldig glade for gaven vi har fått som gir oss mulighet til å tilrettelegge og opprettholde Finnskogleden, presiserer Sætaberget.

VIKTIG MERKEVARE

Finnskogen er et av distriktets fremste merkevare. Likevel har mange vag kunnskap om dets historie og mulighetene Finnskogen gir. Herdis Bragelien, daglig leder i Finnskogen Natur & Kulturpark, ønsker å rette fokuset mot kvaliteten som gis til de som ønsker å benytte seg av skogens perler.

Et ekspertpanel for Aftenposten rangerte Finnskogleden som nummer 2 på lista over steder du bør dra til dette året. Ved bruk av appen «outtt» blir Finnskogledens 240 km med etapper markedsført gjennom vakre bilder. Der finnes også kart som kan lastes ned.

- Det er et supert verktøy for de som ønsker å dra på tur, forteller nestleder i Finnskogen Natur & Kulturpark, Kristian Botten Pedersen. 

- Vi må likevel opprettholde leden slik at den lever opp til forventningene som markedsføres, påpeker Bragelien.

Finnskogen Natur & Kulturpark ønsker å utvikle leden slik at møtet med Finnskogen blir best mulig, både for tilflyttere, gjester og lokalbefolkningen.

- Dette er et godt beskrevet prosjekt, forteller Regionbanksjef for SpareBank1 Østlandet, June Vinje.

- Vi søker etter opplevelser vi ikke kan få her, men så glemmer vi vakre Finnskogen, fortsetter Vinje.

ØKT BEHOV FOR NATUROPPLEVELSER

Vi lever i en tid hvor ting skal raskt, og vi er ofte pålogget i en eller annen folk. Mange får ikke møtt behovet for stillhet og ettertanke.

- Når jeg går inn i Finnskogen får jeg opplevelsen av at dette er mye større enn meg selv. Fremtiden ligger her, sier Herdis Bragelien.

- Jeg tror ikke vi er klar over hva det å gå ut i skogen betyr. Vi må ta vare på det ekte i skogfinsk natur, fortsetter Bragelien.

Lene Margrethe Sætaberget er enig og tilfører:

- Finnskogen er åpen for alle hele året. Ja - du må kunne kart og kompass, men du trenger ikke mye kunnskap for å nyte Finnskogen uansett hvor sprek eller gammel du er.