Onsdag klokka 17.00 skal det markeres at det er 50 år siden den første beboeren flyttet inn på Kløvertun. Det skjer med jubileumsfest på Victoria Hotell, og gjestene har fått invitasjon til markeringen for lengst. Det var Åsnes Sanitetsforening som satte av penger til å bygge Kløvertun i sin tid.

- Her er det alle tiders. Vi er så gode venner alle, og det er ingen sure miner her. Det er lite av de ihvertfall, ler Karen Holmen.

Hun flyttet inn på Kløvertun i november 2013, og trives storveis. Det samme gjør Olea Salberg som flyttet inn i juli i fjor. Begge de to kommer fra Hof Finnskog, og er glad for de sentrumsnære bomulighetene som Stiftelsen Kløvertun tilbyr.

- Jeg bor i andre etasje her, og det går veldig fint. Her løper jeg i trapper og blir bare sprekere og sprekere. Å gå i trapper er det beste som er for helsa, sier Holmen.

Like før hun flyttet til Kløvertun fikk hun litt av en opplevelse på gårdsplassen, som hun neppe får i Flisa sentrum med det første.

- Det var to ulver som gikk rett ved meg på gårdsplassen. Det var en hannulv og en tispe som bare var halvannen meter fra meg. Jeg så også bjørn på jordet tidligere. Da var det ugreit å bo så avsides, sier Holmen.

Mange vil bo her

Når leiligheter blir ledige på Kløvertun lyses de ut gjennom lokalavisene, og det er ikke få søknader som kommer inn. Styreleder Tore Skybak er glad for at populariteten er så stor, men det kan også by på utfordringer.

- Det kommer cirka åtte søknader på hver leilighet som legges ut. Vi har vært oppe i over 20 søknader på leilighetene, og da må vi vurdere søknadene som kommer inn. Det er kun folk i Åsnes som kan søke plass her, sier Skybak.

Leilighetene er også i svært god stand, og når leiligheter er klare for nye beboere gjøres det vurdering på om noe skal rustes opp.

- Vi hadde en inspeksjon i vår, og det var utrolig bra. Det er ikke mye å pirke på her, sier Skybak.

- Men litt rotete er det kanskje da, ler Karen Holmen.

Til onsdagens markering er alle beboerne invitert. Det samme er også blant annet ordfører, saniteten sentralt, Hof Helselag og den originale byggekomiteen.

I dag disponerer Kløvertun totalt syv ulike bygg, og stiftelsen har ønske om å utvide ytterligere. Målet er at leieprisene skal være konkurransedyktige for de godt voksne beboerne.