• KORTE AVSTANDER: Selv om det er eget område for mat og camp, er det ikke langt å gå mellom områdene.
  • CAMP: De første camperne var på plass med sine telt onsdag. De hadde reist langt og fikk slå opp telt litt før innslipp torsdag klokka 12.00.

Det rigges for fullt på gamle Haslemoen leir til helgas Trestokkfestival, og festivalsjef Henning Myrer kan fortelle at riggingen er i rute.

- Vi er ganske akkurat i rute, og dette ser veldig bra ut. Vi som har jobbet med festivalen gjennom året bruker nå mye tid på å få ting til og henge sammen, og det er de frivillige som virkelig står på. Uten deres innsats fra morgen til kveld ville vi ikke ha fått til dette, sier Myrer.

Festival-leir

Området på Haslemoen er nesten ikke til å kjenne igjen. Blant de store murbygningene er det rigget opp scener, sitteplasser, doer, camp og annet som hører en festival til. Begge scenene var på plass da vi var innom onsdag kveld.

- De frivillige gjør en kjempeinnsats, men vi trenger fortsatt flere som kan hjelpe oss. Om noen vil bidra er det bare å ta kontakt med oss i festivalen, sier Myrer.

De to scenen som er rigget opp er på 13 ganger 10 meter. De står relativt tett inne på festivalområdet, og det er ikke langt å gå fra hverken matområde eller camp til konsertområdet. De første camperne kom allerede midt på onsdag.

- Egentlig åpner vi ikke porten til campen før klokka 12.00 på torsdag, men de hadde kjørt langt og lurte på om de kunne slå opp teltet før i dag. Det måtte vi bare si ja til. Det er artig at folk er ivrig, sier Myrer.

Fordeler for de som har betalt

Det var i forrige uke nyheten kom om at festivalen ble gratis for alle som ville komme. Det vil si for de som da ikke allerede hadde kjøpt billett.

- Men jeg tror at de som har betalt for billetten vil være veldig happy når de reiser herfra igjen. Det er lagt opp mange fordeler for de som har kjøpt pass, og vi skal ta godt vare på dem, sier Myrer.

Dersom du enda ikke har hentet ut gratis festivalpass via festivalens nettside begynner det å bli travelt. Fristen for dette er nemlig midnatt fredag. Etter det vil passene ha ordinær pris igjen.

- Så langt er det hentet ut 4.500 billetter, og responsen etter at festivalen ble gratis har vært kjempebra. Det kommer folk fra hele landet, og vi gleder oss stort til å ta i mot dem her på Haslemoen, sier Myrer.