• POPULÆRT: Hest er alltid populært!

Hestegruppa hadde på forhånd lært mye om stell av hest, og imponerte Ingvild Arnesen med sine kunnskaper. Lærer Gunn Elin Bjørnstad er også hesteinteressert, og det har kanskje smittet over på elevene?

hest er alltid populært

Onsdag var det klart for kjøretur med hesten Arman og det var selvsagt er populært innslag gjennom kursuka. 

- De første dagene har vi lagd plakater som vi skal ha på utstilling seinere i uka, vi har vært i stallen og ble kjent med hestene, vi har måkt hestemøkk og lært å børste hest. Dagen etter fikk vi ri og i dag skal vi på kjerretur, forteller Vilde Haug.

De 8 elevene valgte å fordype seg i hest, mens andre har valgt andre emner. 

- Noen har valgt drama, mat og helse, kor, friluftsliv, strikking og litt forskjellig. Vi er på «kurs» 3 dager i to uker. Torsdag kveld skal vi ha utstilling, der voksne kommer og ser på det vi har gjort. På plakatene har vi blant annet skrevet litt om forskjellige hesteraser, hvordan det er å eie sin egen hest, og hvorfor vi er så glade i hester, fortsetter Haug. 

- trodde vi bare skulle måke møkk!

Elevene har lært mye om hest disse dagene. 

- Vi har sett på videoer om hest, og vi har lest masse bøker. Vi har lært å veie høy, vi har lært å børste hest, skrape møkk av beina til hesten, vi har også lært å sette på beinbelegg og ridd litt også. Det var mye artigere enn vi trodde, vi trodde vi bare skulle måke hestemøkk, smiler Mali Justad. 

PÅ spørsmål om hvordan det har vært, er svarene mange - men entydige: 

- Gøy! Morsomt! Helt tipp topp! Mye artigere enn vi trodde! svarer elevene i kor. 

Elevene som var med på hestegruppa: Maren Elisabeth Finsrud Aasnes, Vilde Haug, Mali Justad, Emma Agnes Peistorpet, Aziza Talal Eljasem, Ole Kristoffer Finsrud Aasnes, Julie Meldahl, og Thea Sofie Knutzen Skjøthaug, sammen med lærerne Bente Regnåsen og Gunn Elin Bjørnstad. 

Opplegget er en del av den kulturelle skolesekken.