• TOPP MOTIVASJON: Selv om antall kilo ikke var som forventet, var Sol Anette Waaler fornøyd med plassering.

Waaler, som kun har satset på vektløfting i to år, løftet i A-gruppen sammen med Europas beste løftere og var med å kjempe helt i toppen. 

- Det var mitt første EM, og jeg ble over all forventning plassert i A-gruppa sammen med de beste. Dette var litt ekstra spennende, da flere av utøverne her tidligere har vært i mange EM og ikke minst VM og OL. Jeg har trent mye på å fokusere på meg selv og mine arbeidsoppgaver, noe jeg mestret godt under hele konkurransen. Litt ekstra nervepirrende ble det da jeg bommet i første løftet! Jeg oppnådde 80 kg i rykk og 99 kg i støt, som gir 179 kg sammenlagt. Dette er 6 kg unna mine beste løft de siste ukene, forteller Waaler. 

Fornøyd med plasseringen

- Jeg er derfor ikke fornøyd med antall kilo jeg løftet, men fornøyd med plasseringen.  Det var tross alt mitt første EM, så jeg presterte godt tatt det i betraktning. Heldigvis hadde jeg ikke fått en bedre plassering dersom jeg hadde satt det siste løftet som jeg også bommet på, men bronse i rykk gikk på 84 kg og bronse støt på 104 kg. Mine rekorder er 82 kg og 103 kg, så jeg er faktisk ikke så langt unna å ta medalje! Jeg er sterkere enn jeg fikk vist i denne konkurransen, og motivasjonen er selvfølgelig på topp for å jobbe hardt videre for å nå nye rekorder og ta medaljer i internasjonale konkurranser, sier Waaler. 

- Jeg har mottatt mange meldinger fra folk som så tv-sendingen og det er så hyggelig at mange følger med - det betyr mye for meg! Følg gjerne med på instagram under navnet «solanette», sier Waaler.