Det er ikke første gang Ida Kristin Kilen, Lina Cecilia Carlsson og Eva Vermundsberget opptrer sammen som Solungoperaen, men de har aldri holdt julekonsert. 

Hva er Solungoperaen?

 - Solungoperaen er et sangerkollektiv som består av tre damer fra Solør. Vi startet sommeren 2015 hvor vi skulle holde en konsert på Sønsterud. Vi hadde det hyggelig, så fikk vi en god idé om å starte Solungoperaen, sier Ida Kristin Kilen.

De er alle utdannet klassiske sangere, og er glad i klassisk musikk. Det er ikke så mange klassiske sangere her i Solør. Derfor bestemte trioen seg for å slå seg sammen for å lage Solungoperaen. 

Hvordan fungerer opera her i Solør?

Så langt har vi fått en del tilbakemeldinger på at de syntes det er koselig å komme på konsert. Vi har også vært borti at folk som ikke likte opera, har begynt å like det, sier Lina Cecilia Carlsson.

Er opera, opera eller finnes det flere typer?

- Blant  de mest seriøse sangerne innen klassisk musikk er det strengt, men for oss handler det mest om at publikum skal få høre flere varianter av klassisk musikk. Vi liker å tøye strikken litt lengre enn kanskje andre ville ha gjort, sier Kilen.

Aldri lagd julekonsert før

Det er første gangen Solungoperaen skal holde julekonsert. Konserten finner sted i Grue kirke 20. desember fra klokka 19.00. 

Fortell litt om konserten 

- Konserten har et blandet repertoar, med mange gamle og fine julesanger, men også en del klassiske sanger, sier Carlsson.

Med seg på konserten vil de også ha med seg noen venner, Berit Billingsø på piano og Øivind Roos på trekkspill.

- Så har du lyst på litt koselig julestemning rett før jul, så er det bare å ta turen til Gure kirke den 20. desember, sier Kilen.