• ELEKTRO: Elektro viste frem Virtual reality bilder og en demonert pc for å vise litt av hva man kan møte på elektro.
  • GODT OPPMØTE: Mange møtte opp på årets utdanningsmesse som ble holdt i Åsneshallen.

Åsneshallen ble fylt av ungdom, voksne og barn for å oppleve utdanningsmessa onsdag. Mange skoler og studielinjer hadde satt opp stands for å informere om deres muligheter. 10.-klassinger gjorde seg godt kjent med mulighetene sine, ved å ha et skjema som de måtte fylle ut med spørsmål om studielinjene.

To av disse var Joachim Larsen Einarsrud og Anders Sorknes Nilstorp. De var meget bestemte før om hva de ønsket å gå videre, men tenker at utdanningsmessa er flott for de som ikke helt vet.

- Vi har vært på to stander som har virket interessante, og derfor har vi brukt mer tid på de, siden det er de som interesserer oss, sier Joachim.

Informerer om kunst, design og arkitektur

Ikke bare ungdom som må tenke over skolevalg var her denne kvelden. Ronja Wangerud (17) og Bojana Dukic (16), begge fra Solør var her for å informere om deres studielinje. De går på Sentrum Videregående skole hvor de studerer kunst, design og arkitektur andre året.

Kvelden ble brukt på å dele ut brosjyrer med informasjon om linjen. Ungdom fra ungdomsskolen har også kommet bort for å spør spørsmål om linja, og det spørsmålet de oftest fikk var hva som har vært snittet på karakterer.

- Jeg vil bli kunstlærer og da går jeg heller her hvor jeg får studiekompetanse i stedet for året med påbygg, forteller Bojana.

elsker ny teknologi

Lærere var også med for å informere, og en av disse er Thomas Auke. Han er lærer for dataelektronikk ved elektro på Flisa. Ved å gå VG1 elektro så har man 23 ulike fagbrev man kan ta senere.

På stand var det mulighet for å kunne prøve virtual reality briller hvor man fikk leve seg inn i en undervannsverden. Under utdanningsmessa var det stor pågang av ungdommer som ønsket å vite mer om linja.

- Jeg er veldig glad for at det er såpass stor pågang fordi dette er hjertebarnet mitt, svarer Thomas.

Hele messa ble en god kveld for alle som besøkte og alle som hadde stand. Skoler og linjer fikk vist seg frem for neste års søkere, og fått informert om det de ønsket.