• JUBILERER: Picazzo er 25 år. Fra venstre Vegar Åslund, Per Erik Gjedtjernet, Tommy Michaelsen, Glenn Bates og Per Morten Bråten.

Picazzo er 25 år i 2017, og dette skal markeres gjennom hele jubileumsåret. Lørdag kveld var det stor jubileumskonsert i Rådhusteateret i Kongsvinger, og Picazzo spilte her på en litt annen arena enn de pleier å gjøre.

- Det er nok ikke mange danseband som oss som har solgt ut Rådhusteateret. Da plateselskapet Slager kom med ideen om en konsert og sa det ville bli utsolgt tenkte vi vel vårt. Men se, tusen takk for at dere kom, sa Tommy Michaelsen fra scena.

Konserten både startet og ble avsluttet med «Hvis morgendagen aldri kommer», som også har blitt bandets største hit. Navnet på konserten var også det samme. Låt nummer to ut var «Flammer i regn».

- Det var med denne låta det hele startet i 1996, sa Michaelsen.

Han fortalte forhistorien til mange av låtene underveis i konserten. Michaelsen benyttet også anledningen flere ganger til å rose Per Erik Gjedtjernet for hans kunst med ord. Det er Gjedtjernet som står bak de fleste tekstene til bandet. Gjedtjernet synes det var overveldende å se publikum synge med.

- Det var ganske voldsomt. Vi er jordnære gutter som er vant til å spille for et dansende publikum. Å se folk i salen synge med til mye av konserten var helt fantastisk, sier Gjedtjernet.

Han har fokus på å lage gode tekster, og vet at mange kommer på de tradisjonelle festene for å høre på låtene.

- Jeg vil at folk skal kjenne seg igjen i tekstene. Som tekstforfatter er det koselig at folk kan tekstene og synger med. Det gir meg veldig mye, sier Gjedtjernet.

Konserten skal munne ut i en Live-CD som slippes i forbindelse med årets Sankthans-fest på Gruetunet 24. juni. Etter konserten i Rådhusteateret inviterte Picazzo til fest på Bastian like ved.