• HJELPER TIL: Linda Tjäder ukependler fra Malung til Sletta i Åsnes for å jobbe på Grindaker gård.
  • BLE STORT: Planen var å sette opp et lite drivhus. Det endte opp med 500 kvadratmeter for Siw Monica Holth og Bjørn Håkon Lande.
  • SNART SOMMER: Utenfor ligger det store mengder snø, men inne i drivhuset på Grindaker er det godt og varmt. Her spirer det og gror.

For en del år tilbake var det flere gartnerier som solgte sommerblomster i Åsnes. Så forsvant alle. Det var inntil Siw Monica Holth og Bjørn Håkon Lande bestemte seg for å bygge drivhus hjemme på Grindaker gård på Sletta.

- Vi hadde lyst på et drivhus, og fant ut at det ikke var noen gartnerier i kommunen lenger. Vi fikk hit noen fagfolk som så på forholdene, og bestemte oss for å kjøpe et drivhus på 500 kvadratmeter. Noe lite drivhus ble det ikke, smiler Siw Monica Holth.

23.000 blomster

Rundt henne spirer det og gror. Da vi var innom var allerede 10.300 planter på plass, og ytterligere 4.800 var ventet levert samme dag. Totalt er det plass til 23.000 sommerblomster i drivhuset.

- Det blomstrer her nå. Vi har toppet alle blomstene, og de ser ut til å trives. Blomstene er klare for salg 23. april, rett etter påske, og vi håper at mange tar turen hit for å handle. Vi skal sette opp et eget telt ute hvor det blir servering av kaffe til de som kommer innom, sier Holth.

- De andre som drev gartneri i Åsnes har gitt seg. Hvorfor skal dere lykkes?

- Jeg mener at det trengs et gartneri i Åsnes. Alle butikkene har blomster, men noe gartneri har vi ikke. Det er det behov for. Men vi er såklart spente på responsen fra folk, sier Holth.

Hjelp fra Malung

I tillegg til Bjørn Håkon og noen andre som har hjulpet til på dugnad har hun med seg Linda Tjäder. Hun ukependler fra Malung for å jobbe på gartnerier ved Grindaker gård. Hun ser også ut til og stortrives der hun planter blomster i potter.

- Byggingen av drivhuset startet i oktober i fjor med klargjøring av tomt. Vi har investert en del kroner i dette, men all jobb har vi gjort selv eller på dugnad. Noen tusen skruer har det blitt, smiler Holth.

Foreløpig har hun naturlig nok ikke hatt noen kunder, men de som har hørt om gartneriet har gitt positive tilbakemeldinger.

- Folk sier de gleder seg til å komme, og det har vært gærmie positivt, sier Holth.

- Det ble ett drivhus på 500 kvadratmeter og 23.000 sommerblomster nå. Kommer det til å balle på seg om denne sesongen går bra?

- Vi har nok ingen planer om det foreløpig. smiler Holth.