Åsnes Venstre er opptatt av miljøet, og jubler over tildelingen fra Miljødirektoratet som gir Åsnes kommune 200.000 kroner til ladestasjon for EL-biler.

- Dette er fantastiske nyheter som vi selvsagt er strålende fornøyd med. Klimasatsmidlene skal gi kommuner over hele landet en mulighet til å legge til rette for det grønne skiftet, sier Kristian Botten Pedersen i Åsnes Venstre.

I tildelingsrunden er det bare tre kommuner som får tilskudd til ladestasjoner. Dette er Hamar, Ringsaker og Åsnes. Botten Pedersen mener at behovet er langt større.

- Det må være like enkelt å lade opp en EL-bil som å fylle drivstoff på en bensinstasjon. Vi il at alle kommuner i Hedmark skal søke på dette. Det hjelper ikke om noen få kommune har et bra tilbud, sier han.

Mer penger i potten

Det skal deles ut 150 millioner totalt, og resten av pengene deles i løpet av våren.

- Klimasats er en ordning Venstre fikk inn i budsjettforhandlinger i 2016, og siden da er det bevilget 400 millioner. Det er inkludert de 150 millionene i 2018 til lokale klimatiltak rundt omkring i hele landet, sier Botten Pedersen.

Han mener det går fint å bruke EL-bil i vår del av landet, og har mange i vennekretsen som nå kjører bil drevet på batteri.

- Pappa i Gjesåsen vil også kjøpe EL-bil nå, smiler Botten Pedersen.