Det har vært alt annet enn en god helg for Eidsiva. Hele tre ganger har Flisa sentrum vært uten strøm, og dette har berørt 1.807 kunder. I tillegg var 36 kunder i Grue uten strøm en periode.

- Vi fant en feil i går kveld som førte til at 40 kunder ble strømløse mens vi reparerte feilen. Det var en teknisk feil, og noen komponenter ble skiftet. I natt har vi ikke hatt nye strømbrudd, sier Ragnhild Abrante, som er kommunikasjonsansvarlig i Eidsiva til iSolør.no.

Mange timer

To av strømbruddene i helga varte i to timer, mens det siste kun varte i fem minutter for de fleste kundene.

- 700 av kundene fikk igjen strømmen etter fem minutter. Da strømmen går sjekker vi områdevis i vår feilsøking, og dessverre blir noen kunder strømløse lenger enn andre, sier Abrante.

Eidsiva fjernovervåker sitt nett i Hedmark og Oppland, og nettsentralen får varsel med en gang strømmen blir borte. Det igjen gjør at Eidsiva raskt kan varsle kunder via SMS og Internett, og at vaktstyrkene raskt blir kalt ut i felten.

- Våre vaktstyrker har jobbet som bare det i helga. De har gått linjelangs og søkt ute, mens sentralen har feilsøkt gjennom sine datasystemer, sier Abrante.

Ingen KOMPENSASJON

For å få kompensasjon som følge av strømbrudd må strømmen være borte i minst 12 timer sammenhengende. Det har ingen vært i helga.

- De som vil lese mer om dette kan gå inn på nettsidene til Eidsiva, sier Abrante.

Hun håper nå at strømmen har kommet tilbake for å bli, og beklager ulempene som kunder i Åsnes og Grue har hatt i helga.

- Dette har ikke vært noen god helg for våre kunder, og ikke for oss, sier Abrante.