• NY PLATE: Tidligere frontfigur i Lasse Stefanz, Lasse Sigfridsson, kommer tilbake i år. Med seg har han også denne gangen en ny plate.

Bokkenfestivalen ble en kjempesuksess i fjor, og over 1.300 personer løste billett til fjorårets festival. Nå er gjengen på Bokken Pub klare igjen, og fredag braker det løs. Hele 18 artister er klare for å innta scenen i helga. Én av dem er Heidi Hauge.

- Hun har jo vært litt borte fra rampelyset, men er tilbake igjen nå. Blant annet har hun gitt ut ny musikk, og det er et navn vi håper kan trekke mange til Braskereidfoss i helga, sier Jan Vidar Lonkemoen i Bokken.

Men han har langt flere navn enn Heidi Hauge å slå i bordet med. I tillegg kommer Hanne Mette Gunnarsrud, Ottar Big Hand Johansen, Lasse Sigfridsson, Roy Martin, Tommy og Ronny, Odd Arne Sørensen, Mr. Ray, Alan Johansen, Lars Espen Skogvold, Andreas Holø, Tommy Michaelsen, Kjetil Nordfjeld, Michael Gavril, Hans Olav Trøen, Bo Thomas Bråten og Rune Mykleby.

Kommer tilbake i år

Flere av artistene var også på besøk i fjor, og synes festivalen var så bra at de gjerne kommer igjen. Med Bokkenfestivalen mangedobles innbyggertallet på Braskereidfoss.

- Det er vel rundt 250 personer som har adresse Braskereidfoss, og vi håper jo at dette skal bety litt for Braskereidfoss som sted. Det er ivhvertfall et arrangement som bør sette oss litt på kartet, sier Lonkemoen.

Og han håper at mange kommer langveisfra for å oppleve dansefestivalen med danseband- og countrymusikk i helga. Overnattingsplasser finnes det rikelig med i området.

- Sengeplasser er det nok av. Vi har hoteller i Elverum, Vålerbanen, Våler, Flisa og Kirkenær. I tillegg har vi Støa Camping her lokalt, og plass til campingvogner og bobiler har vi nok av i området, sier Lonkemoen.

Bra trøkk så langt

Interessen for festivalen har vært god på sosiale medier så langt, og forhåndssalget er også godt i gang. Det er først når helga nærmer seg at Lonkemoen tror trøkket kommer.

- Vi er jo veldig spente på været nå da. Fra i fjor gjør vi litt forbedringer med at vi får dansegulv under tak. Da er vi helt sikre på at det ikke blir for varmt eller for bløtt. Ellers fungerte det bra i fjor med barer og doer. Det var lite kø hos oss i fjor, og det skal det ikke bli i år heller, sier Lonkemoen.

Én av artistene som kommer til Bokkenfestivalen med ny musikk er Lasse Sigfridsson. Han er kjent som tidligere vokalist i Lasse Stefanz, og har nylig vært i Nashville for å spille inn ny plate.

- Den tar jeg med meg til Bokkenfestivalen, og det blir både gamle og nye låter, sier Sigfridsson.

Du kan høre intervju med Sigfridsson i SolørRadioen fredag morgen, og du kan vinne billetter til festivalen torsdag.