• NYE OMRÅDER: 1.100 nye husstander vil få tilgang til fiber gjennom den nye avtalen. Prosjektet skal fullføres innen sommeren 2019.

Tirsdag signerte Åsnes-ordfører Ørjan Bue avtalen som gjør at Telenor vinner anbudet om å bygge ut fiber i Åsnes og Grue med offentlig støtte. Det gjøres blant annet ved hjelp av midler fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). 

- Vi når uante høyder i dekning på antall husstander som får tilgang på høyhastighetsbredbånd nå, sa Otto Langmoen da avtalen ble signert.

Telenor driver fra før et kommersielt utbyggingsprosjekt i Våler og Åsnes, og i forlengelsen av dette kunne de strekke seg langt for å vinne det nye anbudet i Åsnes og Grue.

Det nye anbudet gir fiber blant annet til Hof sentrum, Åslia, Kveseth, Østsiden, Øvre Grue og Kirkenær.

- Telenor har de siste årene med fiber og mobilteknologi investert rundt 50 millioner kroner i Solør, sier moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor.

Kirkenær først ut

Det er en satsing som de ansatte i Våler, Åsnes og Grue kommuner setter stor pris på. Salget av fiber på Kirkenær startet mandag, og én av de første kundene ble ordfører Wenche Huser Sund.

- Telenor satser tungt i Hedmark, og vi har et bra samarbeid med fylkeskommunen. I Kirkenær sentrum har vi rundt 600 adresser, og planen er at dette nye prosjektet skal være fullført til sommeren 2019, sier Jørgen Bjune i Telenor.

Selv om 2.800 husstander i Solør har tilgang til fiber sommeren 2019 er ikke kommunene fornøyde med det.

- Vi skal søke flere midler fra Nkom, og konkurranseutsette flere prosjekter. Målet må være at flest mulig av innbyggerne i Solør skal få tilgang til høyhastighetsbredbånd, sier Otto Langmoen.