Det ble etablert færre nye foretak i Solør i 2015 enn i 2014, men det til tross var det hele 110 nye foretak som så dagens lys i de tre Solør-kommunene.

På landsbasis ble det etablert 58.000 nye foretak i fjor, og så mange som en tredjedel av disse hadde adresse i Oslo eller Akershus.

Riktig Media AS ble etablert i mars i fjor, og daglig leder Anita Lindberg har fått erfaring med hva det vil si å starte bedrift.

- Det har jo vært en berg-og-dalbane. Nå begynner pila å peke fremover, og vi har lært at det tar tid å inngå avtaler. Det er ikke gjort på en dag, sier Lindberg.

Tre fast ansatte nå

Riktig Media AS er én av mange bedrifter som livnærer seg på annonsesalg i Solør, og for tiden har selskapet tre fast ansatte.

- En annen ting vi har lært er at det er sårbart å vokse fort. Det koster å vokse, og nå må vi roe oss ned et par år, sier Lindberg.

Hun mener det er relativt greit å starte ny næring i Solør, men det betinger at en har den kompetansen som kreves innen fagfeltet.

- Å starte en helt vanlig butikk er nok dessverre vanskelig i Solør i dag. Her må man tenke nisje, og fagkunnskapen er viktig for og lykkes. Samtidig er det relativt rimelig å drive butikk i Solør, og er kompetansen på plass bør det gå greit og lykkes, sier Lindberg.