Norsk Bibliotekforening er en interesseorganisasjon som skal jobbe for bibliotekenes sak over hele landet. 

- Dagen feires på alle bibliotek over hele landet, og vi på Grue folkebibliotek tenker å markere dagen med start på høstens «bokbingo»! Vi skal utfordre oss selv, i alle fall lesere over 15 år, til å lese litt andre bøker enn det vi gjør til vanlig. Du kan f. eks. lese en bok av en ukjent forfatter, lese en bok som er anbefalt av en venn, les en klassiker. Så fyller man ut et «bingobrett» og så er man med på bingo, smiler biblioteksjef Kaia Orskaug Svaan. 

- Det er mange bibliotek som benytter dagen til å gi «amnesti på purregebyr», dvs. at du kan levere inn bøker for sent, uten at du må betale purregebyr. Vi har ikke purregebyr her i Grue, så for oss er ikke dette aktuelt. Over det ganske land er det mange forskjellige arrangementer, og mange er kreative. Vi starter altså opp med bokbingo og er spent på responsen, forteller Orskaug Svaan. 

Åpningstid 1. september, er fra klokka 10.00 til klokka 16.00.

- Ellers er våre åpningstider mandag, onsdag, torsdag og fredag fra klokka 10.00 - 16.00. Tirsdag har vi åpent klokka 10.00 - 19.00, mens første lørdag i måneden har vi åpent fra klokka 10.00 - 14.00, forteller biblioteksjefen.