• AMFI: Det er plass til mange, og amfiutformingen gjør at alle ser godt.
  • STOLER: Det fins en del stoler der allerede, men Grandahl anbefaler å ta med egen i tilfelle.

Til og med i fjor har det vært arrangert allsang på Sønsterud gård til godt oppmøte. I år skifter allsangkonseptet derimot beite og kommune, og Bergesiden Vel i Våler huser arrangementene på grendetunet sitt i Halvorsetvegen 2 og har døpt årets arrangement til "Allsang ved Glomma".

- Det var på mange måter noe som datt innover oss. Vi fikk forespørsel om vi ville prøve oss, og takka ja, forteller Arne Idar Grandahl, leder for Bergesiden Vel. 

Ny amfiscene

Velet har rusta opp grendetunet de siste årene og ble spurt midt oppi bygging av nye scener. Nå er imidlertid det meste på plass, og Grandahl trur at det blir bra. 

- Bergesiden grendetun ligger idyllisk til. Du ser jo fisken vaker i Glomma herfra, men nå er det kanskje litt for lite vann i Glomma, ler han. 

Den nye amfiscena gjør at alle får god lyd og alle ser bra, og klokka 18.00 går gjestene på scena. 

- Kjetil Skaslien, Odd Cato Kristiansen – eller Cato prest som vi kalte ham i Våler, Tommy Michaelsen, Kai Rønning og Roy Enger står for musikken. Så har vi adoptert Knut Lilleåsen fra Sønsterud som konferansier, forteller han. 

Salg av kaker og kaffe

Det vil bli sang både fra scena og fra amfiet, håper han. I tillegg vil det bli salg av kaffe, vafler og pølser, og så videre. 

- Vi har dyktige damer på kjøkkenet! Vi åpner 16.30, altså i god tid før det begynner på scena. Billetter kjøper du i døra, forteller han, og legger til at det koster ekstra for sjølve allsangheftet.

Vil du være garantert et sete å sitte på, kan det være lurt å ta med eget. 

- Vi har en del stoler, men ta gjerne med egen stol. Eller send den med naboen, om bagasjerommet ditt er for lite, ler Grandahl.  

Bergesiden Vel gleder seg til å ta imot publikum til årets to allsangkvelder. Neste gang blir 22. august.