• MOT-COACHER: Anita Østerhagen og Tore Silkebækken var med og skolerte elevene på Ungdommens hus i Elverum.

– Jeg ville være med på dette fordi jeg vil at alle barn og unge skal ha det bra, og ikke grue seg til å begynne på ungdomsskolen, sier Bjørn-Gunnar Lund, fra Elverum ungdomsskole.

Sammen med 24 andre ungdommer fra Elverum og Våler er han på Ungdommens hus onsdag og torsdag denne uken, for å lære å være en såkalt «Ung MOTivator». 

MANGE VILLE VÆRE MED

– En ung motivator er en niendeklassing som skal gå foran som et godt forbilde, og være med på å trygge overgangen til ungdomsskolen for elevene som går i sjuendeklasse nå, sier MOT-coach Anita Østerhagen.

Mange elever søkte om å få være med på opplæringen, og til slutt ble 20 ungdommer fra Elverum og 5 ungdommer fra Våler plukket ut.  

– Disse elevene skal ut og ha MOT-økter sammen med sjuendeklassingene, før de begynner på ungdomsskolen neste år, sier Østerhagen. 

Skoleringen av de unge motivatorene er noe de som jobber med MOT i kommunene arrangerer hver høst. 

– SOSIALT OG MORSOMT

– Det er veldig gøy å være med på dette, spesielt å lære om ung motivator-jobben og bli kjent med de andre som er med på kurset, sier Karen Korslund, fra Hanstad barne- og ungdomsskole.

Astrid Marie Elsetrønning fra Våler ungdomsskole er enig. 

– Vi lærer blant annet hva vi skal si til sjuendeklassingene, og hvordan vi skal si det. Det er veldig morsomt og lærerikt, sier hun. 

Grunnen til at Elsetrønning sendte inn søknad om å få være med, er fordi hun vil hjelpe andre elever til å føle seg mer verdifulle og mer inkludert.

Fakta
  • MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger, som styrker ungdoms bevissthet og mot til å leve, til å bry seg og å si nei.
  • MOT samarbeider med ca. 300 skoler og når om lag 65.000 ungdommer over hele Norge.
  • Det gjennomføres over 15.000 MOT-møter på ca. 300 skoler hvert år, og MOTs ildsjeler bruker årlig 30.000 timer i klasserommet