• TRAVEL TID: For baker Ivar Bakke er det ekstra travelt før jul, men julefestivalen vil han gjerne være med på.
  • GAMMEL TRADISJON: Per Risbergseter (til høyre) demonstrer også i år hvordan julegrisen ble slaktet før.

Det har blitt en fin førjulstradisjon for handelsstand på Flisa å invitere til julefestival noen uker før jul. 2018 er intet unntak, og fra fredag 8. til søndag 10. desember skal det igjen skapes god julestemning i Flisas gater.

- Den gode julestemningen er viktig for oss, og det er jo den vi prøver å få frem med julefestivalen. Her lager vi aktiviteter og underholdning som passer for hele familien, og vi vil at folk virkelig skal kose seg på Flisa denne helga, sier Odd Erland Dalen, som er arrangementsansvarlig for julefestivalen.

Som vanlig er det mange utstillere som kommer for å selge sine produkter, men Dalen skulle gjerne sett at enda flere lokale ville bli med. Det styrker festivalen, og samtidig er det mulig for lag, foreninger og andre å tjene en ekstra slant før jul.

- De som driver med lokal produksjon, og kanskje spesielt rettet mot jul vil vi gjerne ha med oss. Det kan for eksempel være om noen vil være med å lage smultringer. Men jeg er åpen for det meste som er julerelatert, sier Dalen.

De som er interessert i å være med på festivalen kan ta kontakt med Dalen direkte. Han kan også stille med lokaler innendørs dersom det er vrient å stå ute for enkelte utstillere.

Ellers bygger julefestivalen mye på samme lest som tidligere år. Juleløypa for barn er svært populær, og i fjor var det Martine Huserbråten Eriksen (9) som vant hovedpremien.

- Hun vant bursdagsfest for hele klassen, verdt over 10.000 kroner! Her var det bowling på Bjørkheim, klatring på Puls, pizza fra Folkets Steakhouse, kake fra Ivar The Cakemaker og tulleshow med klovn i premiepotten. Vi satser på en solid premie også i år, og håper at mange barn blir med på juleløypa, sier Dalen.

Inne på Flisa Stormarked blir det juleverksted hvor en kan lage diverse julepynt og produkter, og Bjerkely Folkehøyskole stiller opp som fotografer for å ta bilde sammen med julenissen. 

- Slakting av julegris vil det også bli i år. Her stiller Per Risbergseter opp og viser hvordan dette ble gjort i gamle dager. Det er viktig at vi lærer barna våre at ribba ikke kommer fra frysedisken i butikken, og dette er et opplegg vi legger slik at de som ønsker å se slaktingen kan gjøre det. I fjor var det mange som tok turen innom ved Mellem Gårdsmatutsalg for å kikke, og det er Eva Molberg som leverer julegrisen. Forøvrig skal halve grisen deles ut til en heldig vinner i en konkurranse, sier Dalen.