Odd Toverud har vært med i Åsnes Hornmusikk i en mannsalder, men er ikke kjent med at hornmusikken har arrangert en slik sommerkonsert tidligere.

Høstkonserten er et godt innarbeidet konsept, men nå ønsker korpset å avslutte sesongen med en gratis sommerkonsert lørdag klokka 18.00 i Rådhuskinoen kulturhus.

- Vi vil gi noe tilbake til de som støtter oss. Her skal vi spille på egne rekker, og med fire solister i ungdomsalder som vi skal vise frem til publikum. Dette blir en helaften, sier Jon Arne Borg Engø som er leder i Åsnes Hornmusikk.

Den siste helga før påske er det hvert år NM i janitsjar, og dette har gjerne vært det siste korpset har jobbet mot i sesongen på øvelser. Med en sommerkonsert har de hatt en gulrot til å jobbe mot før sesongen er over.

- Derfor ønsket vi en slik konsert på slutten av sesongen. Vi ønsker å holde nivået oppe gjennom hele sesongen, sier Borg Engø.

To lokale solister

De fire unge solistene er Ole Johan Kokkin, Even Bertin Kordal, Sindre Myhre Wik og Frida Storsveen. De to førstnevnte er lokale fra Solør.

- Dette er kjempehyggelig både for oss som utøvere og dem som finner veien til Rådhuskinoen kulturhus. Vi håper mange kommer for å høre, sier Odd Toverud, som gleder seg stort.

Å fylle hele rådhuskinoen på lørdag tror de to kanskje blir vanskelig, men de regner med at mange seter blir opptatt.

- Full kino er nok kanskje å ta i, men vi har et lojalt og interessert publikum. Det blir nok ikke tomt, smiler Toverud.