Etter konserten «For dagene som kommer» i Hof kirke i desember i fjor kom det inn 55.000 kroner. Nå er det bestemt at pengene skal brukes til fakkeltog, kurs og foredrag for de som er i nær relasjon til selvmordsoffere.

- Vi vil gi et bidrag til de som er rammet. 10. september er det verdensdagen for selvmordsforebygging. Det vil vi markere med fakkeltog på Flisa, og i Rådhuskinoen blir det foredrag med Monika Kørra. Hun vil snakke om vegen videre, om å sette seg mål og å kjempe videre selv om dagene har vært tøffe, sier Hege Cesilie Mobakk.

Hun, Lilli-Ann og Anette er glade for at pengene som ble samlet inn på konserten kan gå til et så viktig tema. Selvmordsstatistikken er høy i Solør-kommunene, og derfor mener de tre det er viktig med fokus på det tabubelagte temaet.

- Monika Kørra var en friidrettsutøver som ble voldtatt av tre i USA. Hun har skrevet om kampen hun har kjempet for å komme seg videre, sier Anette Mobakk.

Foredraget i Rådhuskinoen denne lørdagen er gratis, og det er ikke nødvendig å melde seg på. De som ønsker det kan gi en pengegave ved utgang.

Kurs i Våler

21. og 22. september blir det kurs i Våler. Dette er for folk i nær relasjon til selvmordsoffere, og også dette er gratis. Kurset handler om å ta vare på seg selv etter tap av et menneske, og hvordan en skal komme seg videre.

- Fastlegene i Solør er orientert om dette, og de som ønsker å være med kan prate med fastlegen. Ellers er det mulig å melde seg på direkte til Jan Bjerktun, sier Hege Cesilie Mobakk.

Bjerktun kan nåes på telefon 920 86 011 eller jan.bjerktun@klokkergarden.no.

Det er totalt 40 plasser på kurset, og 30 av disse er åpne for allmennheten.

- 10 av plassene er reservert fagpersoner i Solør, og kurset har 16 års aldersgrense. Det er fordi kurset er lagt opp på en slik måte at det ikke passer for yngre enn det. Om det er et behov for også de under 16 år kan det hende vi lager et eget kurs senere, sier Hege Cesilie Mobakk.

De tre kommer til å fortsette med og sette fokus på slike viktige saker i Solør. I desember blir det ny konsert i Hof kirke, og også denne gangen vil inntektene gå til denne typen formål.