Vintervær skaper utfordringer for Nordren som kjører avfall på oppdrag for Solør Renovasjon i Våler, Åsnes og Grue. Folk er rett og slett for dårlige til å måke frem søppeldunkene sine.

- Vi ser ofte at folk har måket hele gårdsplassen og frem til postkassa. Renovatørene har dem ofte glemt, sier Sigbjørn Aurland i Nordren.

Det er ikke satt noen centimetergrense på hvor mye snø som stopper søppeltømming, men dersom dunkene ikke er måket frem kan det bety at dunkene ikke tømmes.

- Ofte er det ikke bare nysnø ved dunkene som skaper problemer. Brøytekanter i tillegg gjør det vanskelig å få ut dunkene. Vi sliter ut renovatørene med å dra dunkene i tung snø, sier Aurland.

- Men folk er jo ikke oppe like tidlig som renovatørene?

- Nå har det gått ett døgn siden snøen kom, og folk har måket frem postkasser og gårdsplasser, sier Aurland.

Gjelder mange i Solør

Noe tall på hvor mange dunker som ikke blir tømt som følge av snø har ikke Aurland, men at det er mange som opplever utømte dunker i Solør er det liten tvil om. Å bestille ny tømming er ikke mulig.

- Dersom snø hindrer tømming kommer vi ikke tilbake. Dersom ikke dunken kan stå til neste tømming må folk selv reise på gjenvinningsstasjonene med avfallet sitt, sier Aurland.

Aurland ber folk sjekke tømmekalenderen via nettsidene til Solør Renovasjon, og hjelpe renovatørene til en tryggere og mer tørrskodd hverdag. Tømming skjer på fast dag med 14-dagersintervaller. Det bør være en smal sak å lagre dette i kalenderen sin med gjentakende intervall.