Siden 7. mai har Finnskogtoppen på Grue Finnskog vært rammet av streik. 11 ansatte er tatt ut i streik, mens 3 er igjen på jobb. Det gjør at Finnskogtoppen må holde stengt. I tillegg er det en lang rekke hudpleiere, fotpleiere og massører som står uten noe å gjøre som følge av streiken. Totalt dreier det seg om rundt 30 ansatte.

- Vi holder resepsjonen åpen, men resten er stengt. Det begynner og merkes nå, sier Therese Eriksson, som er daglig leder på Finnskogtoppen.

Hun og de ansatte er stadig i dialog, og alle er svært lei seg for situasjonen som har oppstått.

Jobber som et team

- Her jobber vi som et team mot samme mål, og det er veldig tungt for oss å holde stengt.  Alle vil at det skal gå bra, og det er jo vår styrke. Denne streiken kommer veldig ubeleilig, sier Eriksson

Maimåneden så ut til å bli den beste på lenge, og derfor er det ekstra leit at Finnskogtoppen må holde stengt nå. Eriksson har regnet på hva det betyr for stedet økonomisk, men vil ikke gå ut med noen tall.

- Det er helt klart at vi taper mye penger nå, og at det betyr mye for driften vår. Jeg håper vi skal klare oss, sier Eriksson.

Terapeutene står uten noe å gjøre, og de fleste av dem er selvstendige næringsdrivende. Det er de som får merke streiken absolutt verst, fordi de ikke får noen økonomisk kompensasjon som følge av den pågående streiken.

Støtter de andre streikende

Ragnhild Kalnæs representerer Fellesforbundet på Finnskogtoppen, og er lei seg for situasjonen som har oppstått.

- Vi støtter resten av de streikende, men drar det ut noe særlig mer i tid må vi vurdere hva vi skal gjøre. Vi ligger slik til at ingen ser om vi er i streik. Det er bare gjestene som får merke streiken, sier Kalnæs.

- Er du redd for at Finnskogtoppen og rundt 30 arbeidsplasser kan stå i fare som følge av streiken?

- Ja, det er vi. Det er klart vi er redde for arbeidsplassene våre og at dette kan få alvorlige konsekvenser, sier Kalnæs.

Alle de ansatte håper nå at streiken skal avblåses innen kort tid, og at Finnskogtoppen kan komme tilbake til ordinær drift igjen.