Noen hendelser har det vært hos Kaktus og Folkets Steakhouse tidligere hvor det har vært behov for ambulanse, men aldri har de opplevd noen hjertestans eller annen akutt situasjon.

- Vi hadde en hendelse på Kaktus for en tid siden hvor en gjest satte mat i halsen. Men pappa fikk ut matbiten og tilkalte ambulanse. Også hadde vi et uhell hvor en kar falt og skadet ansiktet under en pubkveld. Ellers har det gått veldig bra så langt, sier Emir Dogan.

SKal på kurs

Men de vil være på den sikre siden, og derfor har de nå investert i tre hjertestartere fra Førstehjelpsgrossisten. I tillegg skal de ansatte på kurs for å lære hjerte- og lungeredning.

- Vi håper aldri å måtte bruke hjertestarterne, men dersom det skulle være behov en gang må vi ha de rett i nærheten. Derfor kjøper vi også tre. Om det skjer en hendelse på sportsbaren kan de ikke reise hit på Folkets Steakhouse for å hente. Da teller hvert sekund, sier Dogan.

I løpet av en helg anslår han at 1.500 til 2.000 gjester er innom på de tre stedene. Da kan det være en god trygghet å vite at de ansatte har tilgang på hjertestarter og at de er kurset til å håndtere slike situasjoner.

- Nå vil vi at folk skal vite at vi har tilbudet, og vi skal sette opp skilt på de tre stedene. I tillegg skal vi registrere oss på nettet i oversikten over hvor hjertestartere finnes, sier Dogan.