Første gang begrepet Black Friday ble brukt som en handledag i USA var på 1960-tallet. Dagen etter Thanksgiving har de amerikanske butikkene klint til med gode tilbud, og ofte åpnet dørene svært tidlig om morgenen. Dagen markerer gjerne starten på julehandelen, og Black Friday ble for første gang arrangert i Norge i 2010.

Siden 2010 har dagen blitt større og større også her hjemme, og de siste årene har fenomenet også nådd Solør-butikkene for alvor. Flisa Stormarked kliner til med skikkelig Black Friday markering i år, og butikkene gleder seg til å ønske kundene velkommen denne store handlehelga. Én av butikkene som skal kline til med stor Black Friday feiring er Jens Dybendal.

- Vi gjør dette for kundene våre, og var med på Black Friday også i fjor. Kundene setter stor pris på tilbudet, og det er morsomt å kunne skape litt ekstra stemning denne dagen, sier Kjell Erik Dybendal. 

Lager en weekend ut av det

De setter ned prisen på hele butikken fredag, og optikk-avdelingen kjører også kampanje lørdag - slik at det blir Black Weekend der.

- Fredag blir det stor brilledag, og vi får besøk av norges største brillekolleksjon fra Trendoptikk. Tilbudene gjelder fortsatt lørdag, men det er på fredag vi har det største utvalget, sier Dybendal.

Bente Dybendal forteller at fjorårets utgave av Black Friday var over all forventning, og at mange gjerne kommer langveisfra for å gjøre de beste kuppene denne dagen. Fredag er butikkene åpne til klokka 19.00.

- Butikkene på Flisa er viden kjent for godt vareutvalg og bra service. Det gjør nok at mange tar turen hit på slike handledager. Vi skal gjøre vårt for å gi alle best mulig service, og det med særdeles gode priser denne dagen, sier hun.