• SAMARBEID: «Vi på hjørnet» er en familiebedrift, der alle er med i den daglige driften.
  • RETRO: I retroavdelingen er det hårstyling, barberprodukter, dameklær, herreklær, sko og smykker.

– Vi hadde veldig lyst til å starte opp en alt-mulig-butikk, og hadde vært på utkikk etter passende lokaler lenge. Plutselig stod dette her ledig, og da hoppa vi på og kjøpte, forteller Henning Stensrud om overtakelsen av Tøraasen-bygget i sentrum av Våler.

Før kjøpet hadde de vært rundt omkring og sett på lokaler flere steder i fylket, men at valget til slutt falt på Solør har de to ikke angret et sekund på.

– Det var ingenting som slo dette bygget, både med tanke på størrelse og pris, sier Thomas Granlund. 

Han er svigersønnen til Stensrud, og nå bor de begge med familiene sine i de to leilighetene over butikken.    

Koner og barn med

 «Vi på hjørnet» er en familiebedrift, og både koner og barn er med på den daglige driften. 

– Kona mi kommer fra Flisa, og vi har hytte på Holtsjøen. I tillegg eide vi et småbruk på Åsnes Finnskog noen år på midten av 90-tallet, så det er ikke helt tilfeldig at valget falt på Solør heller, forteller Stensrud. 

Både han og svigersønnen er enige om at de har funnet seg godt til rette i området.

– Folk er blide og positive over at vi har flytta hit og starta opp butikken. Jeg har ikke hørt noe negativt, sier den relativt ferske butikkdriveren. 

Han synes det er god spredning på kundene, som kommer fra steder som Magnor, Skotterud, Elverum, Løten og Koppang. Det er første gang de to familiemedlemmene driver butikk, selv om de alltid har hatt stor interesse for brukt og retro. 

– Både jeg og Thomas er egentlig asfaltarbeidere, så det er et lite stykke fra det vi driver med her, humrer Stensrud. 

Stort utvalg

I butikken selger de alt fra klær og sko, til elektronikk, brukte bøker og ballkjoler, for å nevne noe. «Vi på hjørnet» har en egen retroavdeling med barbersaker og hårstylingsprodukter av kjente merker, de har også en egen bruktavdeling og en gadget-avdeling. 

– Det er som du skjønner mer enn en bruktbutikk. Vi har mange ting som er helt nye og ubrukte, forklarer de to butikkeierne. 

For tiden jobber de også med å legge siste hånd på verket på nettbutikken til «Vi på hjørnet», i tillegg har de planer om å pusse opp lokalet utvendig til sommeren og utvide med en ny avdeling i kjelleren.